Animest.18

Animest.18

Festival Motion graphic design Video

Festivalul Internațional de Film de Animație → Animest revine pe marile ecrane din București cu un amplu program de proiecții, petreceri, masterclass-uri și programe dedicate artiștilor interesați să-și dezvolte abilitățile.

Dansul va fi vedeta unei întregi secțiuni tematice și pretextul unei întâlniri de milioane cu cineastul, animatorul și dansatorul francez Jean-Charles Mbotti Malolo, invitat special la această ediție.

Chicken for Linda! (Linda veut du poulet!) → producția premiată cu Cristal la ediția din acest a Festivalului de la Annecy se va vedea la București pe 6 octombrie, de la ora 19:00, la Sala Luceafărul (fostul Cinema Pro), în deschiderea Animest.18.

63 de scurtmetraje animate concurează pentru Trofeul Animest, iar alte 25 de filme realizate de studenții unora dintre cele mai prestigioase școli din lume intră în competiția pentru premiul secțiunii dedicate. 👀

5 dintre producțiile pe care iubitorii filmelor de animație le-au așteptat cu sufletul la gură vor avea parte de o primă proiecție în România, în cadrul Competiției Internaționale de Lungmetraj → Lonely Castle in the Mirror, Tony, Shelly and the Magic Light, Tender Metalhads, The Siren, Unicorn Boy. 🐑

Mai multe detalii despre ediția nr. 18 a Festivalului Internațional de Film de Animație → Animest găsiți pe https://www.animest.ro/editia-18.

Festivalul Animest este un proiect al Asociației Animest, co-finanțat de Programul MEDIA al Uniunii Europene și de Administrația Fondului Cultural Național.

Animest.18 este un proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.

Partener: Centrul Național al Dansului București.

Parteneri media: Radio România Cultural, Agerpres, IQads, Zile și Nopți, Vice, Scena9, Ziarul Metropolis, Mindcraft Stories, Happ.ro, LiterNet, MovieNews, Cinefan, Cinefilia, AaRC.ro, AIVImedia.hub, Munteanu.

Partener de monitorizare: mediaTRUST.

Host

Animest

Date & time

From:
6th Oct, Friday
0:00

To:
15th Oct, Sunday
22:00

Location

multiple locations, Bucuresti, Romania