Artists in Collective Dialogue: What kind of discrimination do women artists (still) face?

Artists in Collective Dialogue: What kind of discrimination do women artists (still) face?

Talk Arts

Femeile artiste contemporane trăiesc într-o epocă interesantă. Pe de o parte, anul acesta, una dintre cele mai importante expoziții internaționale de artă, Bienala de la Veneția, va integra, pentru prima dată în istoria sa de 127 de ani, o majoritate de femei și de artiști care nu se conformează genului. Pe de altă parte, un studiu publicat anul trecut în „Journal of Cultural Economics” arată că operele realizate de femei reprezintă doar “3-5% din principalele colecții permanente de artă din SUA și Europa”.

“Cu ce fel de discriminare se confruntă (încă) femeile artiste?” este cel de-al doilea eveniment din seria “Artists in Collective Dialogue: The Power of Thinking Together”, coordonat de scriitoarea și traducătoarea Dr. Monica Cure.

Evenimentul va aduce în discuție diverse femei artiste care vor dialoga despre experiențele lor: artista ucraineană în plină ascensiune Dasha Chechushkova, artista română și co-fondatoarea spațiului de artă Sandwich Daniela Pălimariu, artista și managerul cultural român Nona Șerbănescu, artista și vicepreședinta secției de pictură a Uniunii Artiștilor Plastici din România Beti Vervega și artista germană Kristin Wenzel. Dialogul, care va dura două ore și jumătate, va oferi o perspectivă din interiorul lumii artistice contemporane și va încerca să ajungă la rădăcina provocărilor cu care se confruntă femeile artiste.

Evenimentul va avea loc în limba engleză și poate fi urmărit în persoană, cu înscriere (la adresa maria.tudosescu.extern@goethe.de) sau online, pe pagina de Facebook a Goethe-Institut Bukarest.

Host

Goethe-Institut Bucuresti

Date & time

From:
10th May, Tuesday
18:00

To:
10th May, Tuesday
20:30

Location

Goethe-Institut Bucuresti, Calea Dorobanți nr.32, Bucuresti, Romania