ARTUDITORIUM 

ARTUDITORIUM 

Social gathering New Media Video Mapping

Burneci Music si Goethe-Institut București vă propun lunar o serie de evenimente artistice complexe, cu muzică clasică, jazz, elemente electronice dar și arte vizuale de la pictura și sculptura la video mapping.

Goethe-Institut București va găzdui, așadar, începând cu luna ianuarie, o serie de evenimente care își propun să vă prezinte în premiera cele mai noi creații ale artistilor Sebastian Burneci și Ioana Halunga, alături de invitatii lor, Simona Strungaru, membri ai SonoMania sau Bucharest Jazz Orchestra, într-o simbioza complexă a formelor de artă.

Prim trompetist și solist al Big Band-ului Radio și absolvent al Prince Claus Conservatoire din Olanda, sub îndrumarea lui Alex Sipiagin, Sebastian Burneci este membru activ în mai multe proiecte internaționale de jazz, fondator şi leader al ansamblului Bucharest Jazz Orchestra. Este autorul proiectul de jazz simfonic Unspoken, pe care îl definește ca „un experiment muzical și social“, și descrie colaborarea cu Simona Strungaru drept „cea mai intensă experiență muzicală pe care am trăit-o până acum“. Născut la Constanţa, în 1983, într-o familie de muzicieni, fiul unuia dintre membrii fondatori ai legendarei trupe rock Roşu şi Negru, Sebastian este parte integrantă a celor mai importante înregistrări şi producţii live din ultimii 20 de ani.

Ioana Halunga (Inkspective) a absolvit Istituto Europeo di Design din Milano, a explorat “infinitul” ilustrand, printre altele, secția Nemuritorul din revista Știință și tehnică dar a realizat și diferite picturi pentru coperți de viniluri sau diferite festivaluri muzicale. Prima sa expoziție personală multimedia a avut loc la Galateca in Octombrie 2022. Experimentează cu arta tradițională dar și cu cea digitală, 3D, video-mapping sau sound design. În cadrul compozițiilor sale, elementele sunt suprapuse și ordonate în așa fel încat temele percepute vor fi diferite de la persoana la persoana, si chiar se vor schimba în funcție de orientarea lucrării. Principalele elemente care pot fi identificate în lucrările artistei sunt legate de evoluție, transformare, micro/macro cosmos și complexitatea conștiinței.

Host

Goethe-Institut Bucuresti

Date & time

From:
18th Jan, Wednesday
19:00

To:
18th Jan, Wednesday
21:00

Location

Goethe-Institut Bucuresti, Calea Dorobanti nr.32, Bucuresti, Romania