Atelier de design pentru copii. Postere geometrice

Atelier de design pentru copii. Postere geometrice

Workshop Graphic Design Visual Design

Duminică, 13 septembrie
Orele 12:00 – 15:00
Copii de 4-7 ani (12:00 – 13:00)
Copii de 8-12 ani (13:30 – 15:00)
Capacitate maximă: 5 locuri pentru fiecare grupă.
40 de lei/participant.

***

Înscrierile se fac doar pe adresa de email: educational@mare.ro cu mesajul: “Atelier de design pentru copii. Postere geometrice”, unde menționați grupa de vârstă și numărul de copii participanți.

Atelierul MARe de MIC vine cu noi modalități pentru copii de a crea diverse obiecte, picturi, sculpturi, desene și postere! Prin tehnici de colaj și desen cei mici vor învăța cum să proiecteze propriul poster, în funcție de compoziția pe care vor să o construiască, folosindu-se de forme geometrice și cele mai ingenioase îmbinații de culori.

Atelierul le oferă celor mici sfaturi de design ușor de urmărit și șabloane pe care le pot folosi pentru a lucra cât mai intuitiv și distractiv.

Programul din această duminică, a cărui parte teoretică și practică stimulează dezvoltarea simțul estetic totodată încurajându-i pe cei mici în a-și descoperi înclinația pentru design, lucrând alături de traineri specializați în atelierul muzeului.

Stilul în care vor lucra copiii este, de data asta, unul geometric și abstract, lipsit de încărcătura emoțiilor și a sentimetelor sau de povești și interpretări narative; ci axat, mai degrabă, pe linie, formă, culoare și compoziție. Cei mici vor lucra cu forme geometrice și culori primare pentru a-și explora eventualele calități de viitori arhitecți, designeri sau artiști.

În muzeu, lucrări precum “Construcții pentru mâine” a lui Diet Sayler, “Sistem combinatoriu” semnată de Florin Maxa sau lucrările grupului Sigma de la etajul doi al muzeului ne apropie ca imaginar vizual de tematica propusă. Atelierul este adresat copiilor in scopul de a-i familiariza pe aceștia cu arta contemporană românească, oferindu-le suportul necesar pentru a explora aceste cunostinte in propriile proiecte artistice.

Vă așteptăm pentru o duminică pe care o dedicatam artei designului.

Atelier realizat și susținut de Ana Lăzărescu.

Host

MARe - Muzeul de Artă Recentă

Date & time

From:
13th Sep, Sunday
12:00

To:
13th Sep, Sunday
15:00

Location

MARe - Muzeul de Artă Recentă, Bulevardul Primaverii nr. 15, Bucuresti, Romania