Atelier intensiv de ilustratie botanica – fructe de toamna

Atelier intensiv de ilustratie botanica – fructe de toamna

Workshop Drawing

Atelierul este dedicat fructelor de toamnă care ne bucură simțurile și ne amintesc de bogăția și diversitatea naturii.

Exercițiul începe cu o primă parte de desen și studiu de volum, textură, umbră și lumină. În intervalul 12.00-13.00 vom avea o pauză de prânz. După care, a doua parte a atelierului este dedicată tehnicii mixte, pictură în acuarelă și creioane colorate, care va începe prin studii de culoare și va cuprinde lucrul în straturi successive.

Toate materialele necesare sunt puse la dispoziție de organizatori. Masa de prânz nu este inclusă în taxa de curs.

Ilustrația botanică are o frumoasă istorie care și-a atins interesul maxim în secolul 19. Atunci, studiul botanic a fost o necesitate în documentarea florei specifice noilor teritorii colonizate, dar și o formă de artă. Totodată, a fost una din puținele modalități la îndemâna pictorițelor pentru a se apropia de latura științifică. Într-o lume modernă, în care arareori mai este timp pentru studii atât de meticuloase, s-ar putea crede că arta botanică este pe cale de dispariție. În mod contrar însă, artiștii botanici din toată lumea documentează constant plante vechi și noi. Lucrează în echipe complexe cu botaniști, horticultori și oameni de știință. Astăzi, ilustrația botanică are caracter în primul rând științific și apoi estetic, este în continuare o formă de documentare dar și o abordare decorativă a picturii în acuarelă.
*

Irina Neacșu

Irina Neacșu este designer și artist botanic ASBA. Portofoliul ei include proiecte variate, de la pictură și grafică, la cursuri de artă, artă aplicată și design interior.
În pictură și grafică, fascinația ei pentru subiectele botanice devine tema principală, pe care o poartă prin tehnici diferite de la clasic la abstract. Lucrările ei se axează atât pe portretizarea frumuseții florilor, cât și pe ilustrarea efemerității și mortalității lor. Picturile naturaliste și observarea intensă conduc lucrările Irinei prin expresii diferite: ilustrație botanică clasică, tuș și grafică, pictură în ulei în stil abstract și clasic.

Host

AlbAlb

Date & time

From:
19th Oct, Saturday
10:00

To:
19th Oct, Saturday
16:00

Location

AlbAlb, str. Șerban Petrescu nr. 1, Bucuresti, Romania