Bauhaus imaginista

Bauhaus imaginista

Exhibition Arts Visual Design

„bauhaus imaginista” este un proiect internaţional realizat cu ocazia aniversării a 100 de ani de la înfiinţarea Şcolii Bauhaus din Germania, care a devenit în timp unul dintre cele mai importante curente ale arhitecturii moderne şi un stil internaţional.

În demersul său, expoziţia pleacă de la patru obiecte centrale ale mişcării Bauhaus şi cuprinde patru capitole tematice şi conceptuale: Corresponding With, Learning from, Moving Away şi Still Undead.

Expoziţia include cercetările efectuate de curatori, texte şi imagini pe marginea celor patru capitole. În acest scop, artistul Luca Frei a dezvoltat o structură – parţial sculptură, parţial arhitectură expoziţională – ca un spaţiu în care vizitatorii pot interacţiona cu obiectele expoziţiei. Un rol central în cadrul instalaţiei îl ocupă terminalul cu calculator, de la care vizitatorii pot răsfoi revista online a bauhaus imaginista şi pot imprima materialele sub formă de imagine sau text.

Proiectul „bauhaus imaginista” este o colaborare între
Bauhaus Kooperation Berlin Dessau Weimar, Goethe-Institut și Haus der Kulturen der Welt, iar la Brașov, evenimentul este organizat de Centrul Cultural German Braşov | Deutsches Kulturzentrum Kronstadt, în colaborare cu Goethe Institut România.

Vă invităm joi, 12 septembrie la Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov, ora 19:00, la vernisajul expoziției pe care o veți putea vizita până pe 02.10.2019.

Host

Centrul Cultural German Brasov + Centrul Multicultural al Universitatii Transilvania din Brasov

Date & time

From:
12th Sep, Thursday
19:00

To:
12th Sep, Thursday
21:00

Location

Centrul Multicultural al Universitatii Transilvania din Brasov, Bd. Eroilor nr. 29, parter Rectorat UTBv, Brasov, Romania