Benzi desenate. Atelier cu super-eroi

Benzi desenate. Atelier cu super-eroi

Workshop Drawing

Benzi desenate. Atelier cu super-eroi
Duminică, 29 august
Orele 12:00 – 15:00
Copii de 4-7 ani (12:00 – 13:00)
Copii de 7-13 ani (13:30 -15:00)
50 de lei/participant.
Grupurile sunt formate din maximum 12 copii.

***Înscrierile se fac doar pe adresa de email: educational@mare.ro cu mesajul: ”Benzi desenate. Atelier cu super-eroi”, unde menționați numele și grupa de vârstă a copiilor participanți.

Recomandăm celor interesați să se înscrie și pe grupul MARe de MIC, dedicat părinților interesați de atelierele noastre duminicale: https://www.facebook.com/groups/maredemic

Prezentare

Cu toții știm că super-eroii și starurile sunt cei mai buni prieteni ai copiilor. Și unde putem întâlni fără îndoială aceste personaje grozave? În BENZILE DESENATE!

Este bine-cunoscut faptul că benzile desenate au avut copiii drept public iubitor. Aproape că nu există copil să nu fi auzit de Superman, Batman, Spiderman, Wonder Woman, Ms. Marvel, etc. etc.

Cu siguranță copiii vor fi entuziasmați să descopere mai multe despre felul în care erau reprezentate personajele lor preferate din ‘comic books’. Chiar dacă cele mai multe dintre ele fac parte din secvențe comice, nu le vom exclude nici pe acelea cu implicații mai tensionante. Până la urmă, banda desenată este o artă cu un mediu larg de exprimare, elaborat și astăzi până la stadiul unor romane grafice.

Iar dacă nu ați aflat până acum, ei bine, la MARe, pe un perete al spațiului dintre etajele 1 și 2, există fragmente din benzi desenate. Ele aparțin artistului de american Matt Mullican și ne sunt prezentate conceptual, în cadrul unor rame, asemenea unor lucrări de artă.

Cu ocazia deschiderii expoziției: “O diagramă între 5 lumi”, Matt Mullican ne-a explicat că atunci “desenul are un cadru (rama), acesta capătă și un context“. La ce se referea el? Vom înțelege la atelier!

Împreună cu copiii, vom oferi poveștilor noastre de viață un context, în care noi vom fi, desigur, principalii actanți.

Astfel, ne vom reaminti care sunt momentele cheie ale unei acțiuni, povestind pe baza a ceea ce vedem în fața noastră. Și așa cum bănuiați, punctul culminant îl vom atinge în atelierul de la mansardă, unde vom realiza împreună cu copiii propriile benzi desenate în care vom descrie un episod din viața noastră.

Deznodământul sesiunii de creație constă în benzile desenate realizate de copii, în care aceștia au ocazia să se transpună în super-eroi. Oare ce poveste va ilustra fiecare dintre ei? Abia așteptăm să vedem! Suntem convinși că benzile lor desenate realizate la scară mică vor fi foarte expresive. Cu atât mai mult, când ele vor fi realizate cu instrumente dragi copiilor: markere, tuș, creioane, acuarele pe hârtie de desen.

În cadrul atelierului copiii vor dezvolta:
—>>capacitatea de finalizare a proiectelor;
—>> capacitatea de a-și pune în practică ideile;
—>> capacitatea de relatare a unei acțiuni pe baza imaginației;
—>> capacitatea de a vorbi în public;
—>> capacitatea de a se exprima liber prin intermediul artei;
—>> inteligență socială.

Atelier conceput și susținut de Elena Ghițoiu

Cambridge School of Bucharest este partener al MARe pentru programele educaționale.

Host

MARe/Muzeul de Arta Recenta + Elena Est + Antonia Iordache

Date & time

From:
29th Aug, Sunday
12:00

To:
29th Aug, Sunday
15:00

Location

MARe/Muzeul de Arta Recenta, blvd. Primaverii nr. 15, Bucuresti, Romania