#CEMAICITIM – o inițiativă One Night Gallery alături de Curtea Veche Publishing

#CEMAICITIM – o inițiativă One Night Gallery alături de Curtea Veche Publishing

Exhibition New Media

Sărbătorim Ziua Națională a Culturii pe 15 ianuarie și promovăm beneficiile cititului pentru că:
• Chiar și 20 de minute de lectură pe săptămână ne fac mai fericiți
• 1 din 5 persoane care citesc se simt mai puțin singure
• Lectura de plăcere scade cu 28% riscul de depresie
• 6 minute de lectură reduc stresul cu 68%
• 30 de minute de lectură pe zi cresc media de viață cu 2 ani
• Cititorii au cu 43% mai multe șanse să scape de insomnie

Acestea sunt doar unele dintre motivele pentru care între 29 și 31 ianuarie vă invităm să participați și să descoperiți o instalație semnată One Night Gallery care îmbină cultura și tehnologia, la Galeria 1001 Arte de pe Calea Victoriei 91-93.

Proiectul constă în expunerea unei interfațe urbane și interactive spre lumea scrisă, prin care transpunem trecătorii în cititori prin prezentarea unei multitudini de autori și pasaje din cărțile scrise de aceștia. Timp de o săptămână, citatele vor fi expuse și pe ecranele din 10 stații de metrou.

Pentru a realiza această culegere digitală de citate, ne invităm comunitatea să trimită citate preferate din cărțile citite, în perioada 15-28 ianuarie, menționând titlul și autorul/ traducătorul cărții, printr-un comentariu la postarile dedicate sau direct in documentul de aici: https://cutt.ly/CjRalzp.

În plus, Curtea Veche Publishing va trimite și propria selecție de citate. Pentru fiecare paragraf primit, donăm câte o carte pentru copiii dintr-o școală din mediul defavorizat, cu titluri stabilite alături de profesori, cu ajutorul Asociatiei Curtea Veche.

Conceptul #cemaicitim pleacă de la ideea că ne putem inspira reciproc să citim mai mult, prin puterea exemplului și prin sentimentul de apartenență la o comunitate.

Experiența este construită pentru a captiva privitorul într-o manieră experimentală și pentru a deschide apetitul publicului pentru lectură printr-o intervenție în spațiul public.

Potrivit cifrelor oficiale, România ocupă ultimul loc în Europa din punct de vedere al cărților citite anual, iar un român din doi recunoaște că în ultimul an nu a lecturat nicio carte. Noi credem că putem schimba acestea statistici și că începuturile de an sunt cele mai potrivite pentru astfel de rezoluții.

Proiect cultural realizat cu sprijinul Ministerului Culturii.

Host

One Night Gallery + Curtea Veche Publishing

Date & time

From:
29th Jan, Friday
10:00

To:
31st Jan, Sunday
23:00

Location

Galeria 1001 Arte, Calea Victoriei nr. 91-93, Bucuresti