Cluj Design Days / The Exhibition

Cluj Design Days / The Exhibition

Exhibition Fashion Design Product Design

◦ SENSORIA ◦

4 – 12 octombrie – Cluj-Napoca (Urania Palace)
1 – 3 noiembrie – Timișoara (Bastion Maria Theresia)

Cluj Design Days / The Exhibition este cel mai mare și mai complex eveniment din seria Cluj Design Days 2019 ce vine sub forma unei expoziţii de design sensorial, acompaniată de multiple activităţi şi evenimente adiacente.

Anul acesta Cluj Design Days și Timișoara Design Days își propun să exploreze diverse abordări senzoriale ale expoziției de design SENSORIA. Expoziția este curatoriată cu produse de design care sunt concepute având în vedere nu doar o interacțiune vizuală, ci și la nivel tactil, al mirosului, al sunetului, chiar și al gustului. Vor fi expuse lucrări care pot fi experimentate prin mai mult decât simpla vedere, unde vizitatorii au ocazia să își ascută toate simțurile în moduri inteligente și inovatoare.

Deorece în România nu au mai fost evenimente de design care să exploreze în felul acesta calitățile senzoriale ale designului în afară de elementul vizual, venim cu un concept nou și invităm vizitatorii să depășească clasica metodă de a aprecia o lucrare de artă și îi încurajăm să-și folosească simțul tactic, mirosul, auzul, chiar și gustul și să exploreze fiecare piesă de design în parte.

◧ Design Happening ◨
4 – 5 octombrie

Happening creativ – trei designeri vor avea același set-up, aceeași cantitate de material (ex. 10 kg de hârtie albă) și aceeași limită de timp pentru a crea ceva. Acest proces se va întâmpla într-un open space împărțit în trei părți și va fi sub formă de performance deschis publicului. În felul acesta procesul creativ va fi parte din elementul expoziție. Produsele rezultate vor rămâne în expoziție spre vizitare pe toată durata evenimentului Cluj / Timișoara Design Days.

◩ Fashion Show ◪
5 octombrie

Performance de dans contemporan cu styling inedit cu articolele vestimentare din cele mai recente colecții ale designerilor locali din Cluj-Napoca și Timișoara.

◆ Tururi ghidate pentru copii ◇
5 – 12 octombrie

Ghidaje pentru copii și interacțiuni prin joc cu designul senzorial, în parteneriat cu Centrul Cultural Clujean.

▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪
Programul Cluj Design Days 2019
▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪

▪ vineri, 4 octombrie
18:00 – 21:00 – Opening Cocktail
18:00 – 21:00 – Design Happening

▪ sâmbătă, 5 octombrie
11:00 – 21:00 – Visiting Hours
11:00 – 12:00 – Tururi ghidate pentru copii
12:00 – 18:00 – Design Happening
19:00 – 19:30 – Cluj Design Fashion Show
22:00 – 03:00 – Cluj Design Parties #13 @ Atelier Cafe

▪ duminică, 6 octombrie
11:00 – 21:00 – Visiting Hours
11:00 – 12:00 – Tururi ghidate pentru copii

▪ luni, 7 octombrie – sâmbătă, 12 octombrie
10:00 – 20:00 – Visiting Hours

▪ vineri, 11 octombrie: Noaptea Albă a Galeriilor
11:00 – 01:00 – Visiting Hours

Intrarea este liberă.

__________________

În timp ce această expoziție va oferi, bineînțeles, iubitorilor de design o nouă modalitate de a se bucura și de a aprecia designul românesc, unul dintre obiectivele principale ale expoziției SENSORIA este de a include persoanele cu dizabilități în comunitatea Cluj Design Days. Vom invita persoane cu vederea scăzută sau orbi să experimenteze designul sensorial.
__________________

Expoziția Cluj Design Days se va muta în perioada 1 – 3 noiembrie la Timișoara Design Days în Bastionul Maria Theresia.
__________________

Cluj Design Days este o platformă de promovare, expunere şi vânzare ale creaţiilor designerilor autohtoni înființată în 2015. Cluj Design Days / The Exhibition este cel de-al 14-lea eveniment Cluj Design Days.
__________________

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

Host

Cluj Design Days

Date & time

From:
4th Oct, Friday
18:00

To:
12th Oct, Saturday
21:00

Location

Urania Palace, str. Horea nr. 4, Cluj-Napoca, Romania