Creative Night Talks cu Carmen Dumitrescu
Talk Interior Design Architectural DesignCreative Night Talks
8 octombrie 2020
Moderatoare: Mihaela Ion
Invitată conf. univ. dr Carmen Dumitrescu
Live pe FB Revista Atelierul şi pe FB Radio Romania Culturalora 21.00 (GMT+3)
Un proiect Revista Atelierul
Înregistrările precedente din cadrul Creative Night Talks sunt disponibile pe:
– www.revista-atelierul.ro
– contul nostru de youtube: https://bit.ly/3gBqTFU
– pagina noastra de facebook: https://www.facebook.com/revista.atelierul
Proiectul Creative Night Talks este o platformă online de interacţiune cu creativii din România şi din străinătate. Conferinţele online Creative Night Talk – cu desfăşurare în fiecare joi seara, moderate de Mihaela Ion – își propun să ofere un punct de pornire pentru noi colaborări și abordări în cadrul industriilor creative.
>> Parteneri media: AGERPRES, The Institute, Radio România Cultural, MagMob, Modernism Punct Ro, IQads, Feeder.ro, Design Events, Munteanu, PRwave, bookblog.ro, IQool
Un eveniment Revista Atelierul
contact@revista-atelierul.ro
_______
Carmen Dumitrescu
După ce a studiat la Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza (Sectia Ambientală) a făcut Arhitectura la Ion Mincu în București.
Au urmat câțiva ani de lucru în proiectare, apoi a revenit în Universitatea de Arhitectură și Urbanism, ca asistent la departamentul de Studiul Formei și Design – azi are funcția de conferențiar în același departament al Facultății de Arhitectură de Interior. A mai făcut și 2 cursuri postuniversitare la Lyon, în Franta (“Etude de la forme” și “Management du design”). Experiența studiilor din Franța și apoi a multor alte proiecte și schimburi universitare a alimentat un interes mereu mai mare pentru identitatea culturală, conexiuni și colaborări între domenii profesionale diferite, pentru problemele civilizației contemporane și posibilele soluții sustenabile de rezolvare.
Revenită în România a făcut un doctorat în arhitectură cu titlul “Comunicare și identitate în arhitectură, arhitectură de interior și design”. A creat și coordonat un Master (postuniversitar de 2 ani) de “Materiale și tehnologii noi în arhitectură și design”. Este foarte interesată de relația între design și noile tehnologii, de creativitate și inovație, de modul în care putem să construim în mod responsabil un viitor in care civilizația umană și mediul natural să fie într-o relație de echilibru.
În paralel cu activitatea didactică a făcut și proiecte de arhitectură, arhitectură de interior și design, a participat la concursuri de arhitectură și design (mai ales de mobilier). Consideră că a avut privilegiul (și norocul) de a face ce îi place, de la proiectare la învățământ și cercetare. Deschiderea către nou și dragul de oameni a găsit aplicația perfectă în lucrul cu studenții – e pasionată de meseria de dascăl și spune că asta o ajută să “crească” în continuare. A găsit formule de adaptare și la noile condiții de lucru generate de pandemie și consideră că aceasta ne provoacă la resetarea pe mai multe planuri, că este necesar aportul creativ al arhitecților și designerilor nu doar la soluționarea nevoilor urgente de distanțare și igienizare ci și la reinventarea modului în care locuim, relaționăm și ne raportăm la natură.