Curs bazele desenului/studiul formei

Curs bazele desenului/studiul formei

Course Drawing Arts

Art & Hobby Studio te invita miercuri, 11 septembrie 2019, la CURSUL: BAZELE DESENULUI/STUDIUL FORMEI.

Program:
Grupa 1: 10:00-12:00
Grupa 2: 16:00-18:00
Grupa 3: 18:30-20:30
Durata: 16 ședințe
Structura: 4 MODULE a câte 4 ȘEDINȚE fiecare (în fiecare zi de MIERCURI)

motto:”nimic nu poate fi făcut fără linii” Leonardo DaVinci

Desfășurat pe mai multe luni, cursul urmărește să ofere și să fixeze noțiuni de bază ale modalităților construiri imaginii prin desen.

Aflat la baza artelor vizuale, desenul ajuta la scurtarea drumului de la observație la imaginație.

Pe lângă noțiunile specifice de limbaj( ritm, proporții , simetrie, contrast etc) și mijloacelor de expresie desenul ne învăța în primul rând să observam și să înțelegem formele.

Cursul urmează o structura menită să ofere participanților informațiile și practica de bază pentru a înțelege și a putea apoi configura structuri plastice mai complexe. Tematicile propuse  oferă o trecere prin mai multe tehnici și moduri de a desena, astfel vom putea urmări cum punctul devine linie, linia suprafață, iar suprafața spațiu volumetric.

Cursul se adresează începătorilor.

MODULUL 1 – noțiuni de bază de perspectivă și axonometrie – explicarea funcționării vederii umane, dezvoltarea vederii și gândirii în spațiu, transpunerea formelor din spațiul tridimensional în cel bidimensional prin desen.

MODULUL 2 – desen natură static – modalitatea cea mai simplă și directă de a lua contact atât cu noțiuni de compoziție cât și cu tehnici de reprezentare prin desen; se urmărește învățarea paginației, construcției și valorației dar și a tehnicilor de a schița și desena( creion, grafit, cărbune, pastel)

MODULUL 3 – desen pentru design – Spre deosebire de desenul după natură statică, acest modul este conceput sa dezvolte o atenție mai pronunțată pentru detaliu; desen după obiect, de la detaliu la proiect. desen în creion, rotring și tehnica laviului.

MODULUL 4 – desen pentru arhitectură – aplicarea unor noțiuni  de bază de perspectiva  pentru a desena spații tridimensionale; se va face un desen reprezentând un spațiu tridimensional interior( amenajare) sau exterior(casa). Estetica desenului de arhitectura de la schiță la desenul final de prezentare( tipuri de linie, tipuri de hașură)

Toate materialele necesare desfășurării cursului sunt puse la dispoziție de către organizator.
Cursul este adresat atât începătorilor cât și persoanelor ce vor să-și completeze cunoștințele deja acumulate.

Prețul unui MODUL este de 280 lei.

REDUCERI:
Persoanele care achita 3 MODULE în prima ședință, vor participa la al 4-lea GRATUIT.
Pentru fiecare persoană în plus înscrisă vei beneficia de o reducere de 5%.
Vârsta minima: 14 ani.

În cazul în care nu reușiți să vă înscrieți completând formularul de la Rezerva Loc ne puteți trimite un mail cu datele dumneavoastră la adresa contact@artandhobbystudio.ro sau ne puteți suna la numărul 0761.422.673 (disponibil luni-vineri în intervalul 10:00-19:00)

Adresa: Strada Occidentului, nr 33, sector 1, București

Host

Art & Hobby Studio

Date & time

From:
11th Sep, Wednesday
10:00

To:
8th Jan, Wednesday
20:30

Location

str. Occidentului nr 33, sector 1, Bucuresti, Romania