Curs Bazele Editarii Video

Curs Bazele Editarii Video

Course Video Motion graphic design

CE INVETI

Pe perioada cursului o sa acumulezi toate informatiile necesare pentru a putea edita un video intr-un mod eficient, cu un rezultat mult peste medie.

Tehnicile prezentate sunt exact cele pe care le folosim si noi in realizarea productiilor Creative Monkeyz, iar aptitudinile dobandite o sa te ajute in editare indiferent daca pregatesti un clip pentru YouTube, Facebook sau Instagram, un videoclip muzical pentru rapper-ul de la blocul tau care nu s-a lansat inca, un scurt metraj pentru un festival obscur de film din Burkina Faso sau urmatorul film romanesc de Oscar care nu are tematica comunista.

Bazele editarii sunt aceleasi – si sunt, evident, cele mai importante. Pentru ca nu se rezuma la abilitatea de a da un click intr-un program si a lipii doua bucati de video. Bazele se refera la acumularea unei fundatii solide de informatii si tehnici practice, pe care sa poata fi construit ulterior, prin exercitiu si aprofundare, un portofoliu excelent. Pe durata celor 16 ore vei invata:

  • Momentele esentiale ale istoriei montajului de film. Rolul, importanta si impactul montajului.
  • Tipuri de incadraturi in filmare, distantele de plan cinematografic si psihologia comunicarii vizuale. Clasificarea miscarilor de aparat mecanice si optice si rolul lor in limbajul cinematografic.
  • Premiere Pro: crearea unui proiect, importare de filmari brute si imagini sau elemente audio utile, generarea unei secvente. Exportarea unui video pentru publicare pe diverse platforme.
  • Notiuni de timing, cursivitate si continuitate in montaj. Succesiunea narativa a cadrelor si ritmul de montaj. Cut-uri reci, jump-cut-uri, diverse tranzitii si utilitatea lor.
  • Metode esentiale de corectie de culoare – elemente de teorie a culorilor, importanta luminii in productia audio-vizuala.
  • Corectie si mixaj audio de baza. Montajul pe sunet. Elemente sonore ca semn de punctuatie in editare.
  • Adaugare overlay de text. Animatii simple – position/rotation, scale, opacity.
  • Notiuni de baza in setup-ul unui dialog/monolog si editarea fluida a acestuia.
  • O tona jumatate de tips and tricks care tin de particularitatile modului nostru de lucru.

La finalul cursului vei avea cunostiintele necesare pentru a-ti incepe misiunea de a cuceri lumea cu viziunea ta artistica geniala! *mwahahahaha*

Cursul se adreseaza in principal incepatorilor in domeniul editarii video – dar si tuturor pasionatilor de nivel intermediar care vor sa acumuleze cunostiinte noi sau sa aprofundeze cunostiintele deja acumulate.

Profilul cursantului si cerintele minime: ai 18 ani (evident, altfel nu poti participa la curs); esti familiarizat cu realizarea unei filmari de baza si ai notiuni elementare de navigare prin diferite programe; esti interesat de productia de materiale audio-vizuale si vrei sa inveti cat mai multe lucruri legate de subiect, dar cu accent pe partea practica; cunostiintele de limba engleza, at least on a basic level, reprezinta un plus. Ne vedem la curs!

MENTOR

Codin Sebastian Pop este unul din cei doi fondatori ai proiectului Creative Monkeyz, purtator de barba, promotor al educatiei si vajnic aparator al scepticismului.

In calitate de co-realizator, semneaza regia, grafica, editarea si cel putin jumatate din scenariile a peste 100 de episoade din serialul de animatie RObotzi si peste 200 de alte iteratii ale productiilor audiovizuale marca Creative Monkeyz, la care se adauga peste 70 de ore de tutoriale video legate de design, cinematografie si post productie. Productii cumuland un numar de 230 de milioane de vizionari, and counting.

In cei 13 ani de experienta practica prin minunata lume a imaginii in miscare, scrie si regizeaza filme de scurt-metraj premiate in festivaluri nationale de film, videoclipuri si spoturi publicitare.

Regizor, editor de imagine si post productie, scenarist, moderator, actor, ilustrator si designer grafic, formator de opinie si scriitor de ocazie, Codin este mentor rezident la PUNCT.

UNELTE ESENTIALE

Pe langa o minte agera si dornica de cunoastere, trebuie sa vii cu laptopul tau. Pe laptopul tau trebuie sa se regaseasca o versiune a acestor programe: Adobe Premiere Pro.

INSCRIERE

Acest curs are o durata de 16 ore repartizate pe parcursul unei luni de zile, in sesiuni de 2 ore de 2 ori pe saptamana. Super calculat.

16 H/1L 2H x 2/S

PROGRAM:

DIN: 09.04.2019

GRUPA 1: MARTI – JOI / 18:00 – 20:00

COST:

Standard: 1500 lei

Promotional: 1300 lei

NUMARUL DE LOCURI ESTE LIMITAT!

Majoritatea cursurilor au o limita de 10 locuri / grupa.

Lucram cu grupuri restranse de cursanti pentru a putea garanta intelegerea optima a subiectelor predate si o atmosfera relaxata de studiu.

LOCURI DISPONIBILE – GRUPA 1: 1

Data limita a inscrierilor: 05.04.2019

FORMULAR

Ca sa te inscrii trebuie sa completezi un mic si foarte sexy formular. Apoi sa realizezi plata: https://creativemonkeyz.com/checkout

Odata ce ai completat formularul si ai efectuat plata, locul tau la curs este asigurat. Ne vedem la PUNCT!

Host

Creative Monkeyz

Date & time

From:
9th Apr, Tuesday
18:00

To:
9th Apr, Tuesday
20:00

Location

PUNCT Creative Monkeyz, str. Iuliu Maniu nr. 11, Cluj-Napoca, Romania