DIPLOMA Show 2022

DIPLOMA Show 2022

Festival Visual Design Architectural Design Graphic Design Product Design

125 de proiecte artistice, 128 de artiști, arhitecți și designeri români, 17 discipline creative, 10 zile de creativitate și o destinație reper pentru arta contemporană: așa arată experiența DIPLOMA Show din acest an. DIPLOMA Show este organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank.

Te așteptăm să afli cine este noua generație de artiști, arhitecți și designeri români, ce teme o preocupă și cum arată creativitatea în 2022.

Save the date: ne vedem la a IX-a ediție DIPLOMA Show, între 7 și 16 octombrie, la Combinatul Fondului Plastic din București. Intrarea este gratuită.

Ți-am pregătit 5 pavilioane expoziționale, la destinația din Băiculești 29: Galeria Senat, Spațiul The Institute, Galeria IOMO, Galeria ArtSafe și spațiile conexe ArtSafe din Combinatul Fondului Plastic.

Program festival:
L-V: 16:00–22:00
S-D: 10:00–22:00

Rezervă-ți locul (gratuit) aici: https://ove.ro/diploma-show-2022

Pe lângă expoziția principală, ne vedem și la:

📌 Workshop-urile realizate împreună cu echipa Asociației De-a Arhitectura. Seria de workshop-uri de arhitectură este susținută de Globalworth și își propune să contribuie la înțelegerea mediul construit înconjurător, folosind proiectele absolvenților de arhitectură regăsite în expoziție drept repere în procesul de dobândire a cunoștințelor de bază de arhitectură și planificare urbană.

📌OPEN DOORS (13 octombrie), un eveniment recurent la Combinatul Fondului Plastic, în care galeriile ce promovează arta contemporană și atelierele artiștilor consacrați ce activează în incinta clădirii sunt deschise publicului larg pentru o seară.

📌 Petrecerile din primul și al doilea weekend de festival, ce reunesc un mix de stiluri muzicale și DJ-i.

DIPLOMA Show 2022 este singurul festival dedicat noii generații de artiști, arhitecți și designeri români și prezintă lucrări semnate de absolvenți ai facultăților vocațional-creative din România, arte vizuale, arte decorative, arhitectură și design, selectate de către un Board Creativ, format din peste 40 de galeriști, artiști, manageri culturali, arhitecți, designeri, curatori și antreprenori în industriile creative: https://diplomafestival.ro/board-creativ-2022

Universități participante: Universitatea Națională de Arte din București, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”, Universitatea Politehnică din București, Universitatea de Artă și Design din Cluj, Facultatea de Arhitectură și Urbanism (Univ. Tehnică din Cluj-Napoca), Facultatea de Arhitectură „George Matei Cantacuzino” (Univ. Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași), Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, Facultatea de Arte și Design (Universitatea de Vest din Timișoara), Facultatea de Arhitectură și Urbanism (Universitatea Politehnică Timișoara).

Echipa de creație: Radu Manelici, Claudia Draghia, Sebastian Pren
Design expozițional: BAZA. Deschidem Orașul.
Producție pavilion expozițional de scenografie: Adrian Damian
Prezentat de: UniCredit Bank
Parteneri: IQOS România, Globalworth, Art Property City, Art Property Development
Susținut de: Liliac, Red Bull
Eveniment organizat cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Municipiului București alături de ARCUB
Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii
Parteneri instituționali: Combinatul Fondului Plastic, Uniunea Artiștilor Plastici din România, Asociația de-a Arhitectura
Parteneri media strategici: Rock FM, Radio România Cultural, B365.ro, YOOH
Parteneri media: aiciastat.ro, Arhitext, ArtEncounters, Curatorialist, Designist.ro, Fashion Premium Magazine, FEEDER.ro, Festivalier, GLAMOUR, Igloo, IQads, Modernism.ro, Molecule F, Munteanu, News.ro, Propagarta, Revista Arta, Revista Atelierul, Spotmedia, Zeppelin, Zile și Nopți, The Woman, Teen Press, WEEKEND Adevărul

Host

Diploma + The Institute

Date & time

From:
7th Oct, Friday
19:00

To:
16th Oct, Sunday
22:00