Expoziție NEW MEDIA ART

Expoziție NEW MEDIA ART

Exhibition New Media Motion graphic design Video Mapping

Timp de trei zile, arta, designul și tehnologia se intersectează cu natura din parcul Iulius Gardens, într-o expoziție plină de lumină, concepte inedite și experiențe interactive. În weekend-ul 22-24 octombrie 2021, între orele 18:30-22:30, expoziția de new media art va aduce în Parcul Iulius Town unsprezece instalații de lumină fascinante.

Pentru prima dată, Iulius Town aduce în inima orașului care în anul 1884 a devenit primul iluminat electric din Europa acest concept expozițional inovator.

Expoziția va avea loc în parcul Iulius Gardens, unul dintre cele mai spectaculoase spaţii verzi din Timişoara, amenajat într-o manieră inedită, sprijinind inițiative ce au pus orașul în centrul scenei creative.

Tema expoziției este ELEMENTS și prezintă modul în care designul întâlnește natura; cele patru elemente primordiale ale naturii – pământul, focul, apa și aerul – comunică cu cele patru elemente esențiale din design – punctul, linia, planul și forma. Lumina și spațiul sunt elementele comune care leagă cele două lumi, cea naturală de cea artificială și sunt transpuse astfel cele 11 instalațiile de lumină. Cu ajutorul creațiilor realizate de studioul RIZI, timișorenii se vor bucura de modul în care natura și designul comunică prin noi forme de artă.

Printre instalațiile expuse se numără: o instalație arhitecturală cinetică, o instalație cu vapori de apă care se joacă prin culoare, o instalație cu lumină care se modifică în funcție de mișcările făcute de vizitatori, o reinterpretate vizuală a focului printr-o construcție arhitecturală, o instalație interactivă care va permite publicului să se joace cu ideea de comuniune a apei cu focul și alte instalații care compun o experiență multisenzorială prin lumină, sunet și mișcare.

Înființat în 2013 de către un arhitect și un specialist în comunicare și multimedia, RIZI este un studio de design la intersecția dintre arhitectură, tehnologie și comunicare, care explorează diverse căi pentru a transmite emoția prin intermediul tehnologiei. Cu focus pe experience design, studioul reunește publicul și tehnologia prin proiecte cross media atât în mediul fizic, cât și în cel digital, precum: expoziția de artă digitală BIOS, designul multimedia pentru pavilionul României la Bienala de Arhitectură de la Veneția 2021, arhiva digitală a Muzeului Țăranului Român, instalații cu lumină pentru festivaluri din România și din Franța.

Purtarea măștii care să acopere atât gura, cât și nasul și menținerea unei distanțe sigure față de cei din jur sunt obligatorii pe întreaga suprafață a expoziției.

Host

Iulius Town Timisoara + One Night Gallery

Date & time

From:
22nd Oct, Friday
18:30

To:
24th Oct, Sunday
22:30

Location

Iulius Town Timisoara, Piata Consiliul Europei nr. 2, Timisoara, Romania