FAR TALKS – Contextul new media art în România

FAR TALKS – Contextul new media art în România

Talk New Media

FAR Talks se lansează pe 𝟮𝟵 𝗶𝘂𝗹𝗶𝗲 cu o primă discuție pe tema “𝗖𝗼𝗻𝘁𝗲𝘅𝘁𝘂𝗹 𝗻𝗲𝘄 𝗺𝗲𝗱𝗶𝗮 𝗮𝗿𝘁 𝗶̂𝗻 𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗮”. Aceasta face parte din FAR – Future Artistic Requirements, o nouă platformă de educație și dezvoltare a comunității de new media art, lansată de RADAR și susținută de UniCredit Bank. Un proiect interdisciplinar, care unește sectoarele educaționale, culturale și creative cu noile medii de creație și explorează aplicabilitatea tehnologiilor emergente în domeniul cultural și artistic, competențele digitale și noile meserii.

𝗜𝗻𝘃𝗶𝘁𝗮𝘁̦𝗶𝗶 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝘃𝗼𝗿 𝗽𝗮𝗿𝘁𝗶𝗰𝗶𝗽𝗮 𝗹𝗮 𝗙𝗔𝗥 𝗧𝗮𝗹𝗸 #𝟭
◽️ Alina Rizescu (RIZI)
◽️ Cip Făcăeru (ASA Augmented Space Agency / CINETic-UNATC)
◽️ Dilmana Yordanova (AVmotional / KOTKI visuals)
◽️ Levente Kozma (Simultan Festival)
◽️ Mădălina Ivașcu (RADAR/FAR)

𝗣𝗲 𝗽𝗮𝗿𝗰𝘂𝗿𝘀𝘂𝗹 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁𝘂𝗶 𝗽𝗿𝗶𝗺 𝘁𝗮𝗹𝗸 𝘃𝗼𝗺 𝗶̂𝗻𝗰𝗲𝗿𝗰𝗮 𝘀𝗮̆ 𝗿𝗮̆𝘀𝗽𝘂𝗻𝗱𝗲𝗺 𝗹𝗮 𝗶̂𝗻𝘁𝗿𝗲𝗯𝗮̆𝗿𝗶𝗹𝗲:
◾️ Cât de conectați sunt actorii locali ai industriei la nivel național? Din cine este formată comunitatea artiștilor new media în România?
◾️ New media art is Art – modul în care sunt percepute noile forme de exprimare artistică prin folosirea tehnologiilor new media de publicul larg și nu numai.
◾️ Educația formală, informală și non-formală în domeniul noilor tehnologii și prezența acestui tip de programe în școlile și universitățile din România.
◾️ Oportunitățile de finanțare a proiectelor dedicate new media, resurse și insight-uri.

FAR își propune să fie un agregator și inițiator în cadrul industriilor culturale și creative din România pe segmentul new media, în explorarea posibilităților existente la nivel național și cartografierea acestora în platforma FAR.

FAR întărește inițiativa începută de RADAR de a contribui la coagularea unei comunități de new media art pentru a identifica oportunitățile de colaborare dintre toți actorii din industrie. Scopul acestui demers este consolidarea industriei emergente prin acțiuni unitare și sustenabile.

Platforma va avea 4 piloni: 𝗧𝗮𝗹𝗸𝘀, 𝗖𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻𝗶𝘁𝘆, 𝗪𝗼𝗿𝗸𝘀𝗵𝗼𝗽-𝘂𝗿𝗶 𝘀̦𝗶 𝗕𝗶𝗯𝗹𝗶𝗼𝘁𝗲𝗰𝗮 𝗱𝗲 𝗿𝗲𝘀𝘂𝗿𝘀𝗲 care împreună formează o resursă multidisciplinară, rezultată din activitățile și produsele sale digitale, de dezvoltare de noi competențe în artă digitală și noile medii, dar și un spațiu cultural și de explorare, de învățare și familiarizare cu aceste noi instrumente.

Host

RADAR New Media Art

Date & time

From:
29th Jul, Thursday
19:00

To:
29th Jul, Thursday
21:00

Location

online