HackDay 15 – ediție online dedicată soluții anti efecte covid-19

HackDay 15 – ediție online dedicată soluții anti efecte covid-19

Competition Digital Product Design User Experience

!COVID-19 este o amenințare reală ce trebuie tratată cu cea mai mare responsabilitate. Ne propunem să dezvoltăm în regim de urgență soluții tehnice vitale pentru ameliorarea efectelor situației de urgență cauzate de COVID-19 și avem nevoie de ajutorul tău!

🛡Sâmbătă 28 martie, lucrăm împreună, în cadrul Monthly Hack Day proiecte dedicate stopării răspândirii COVID-19

Cu siguranță, ai aflat deja de stirioficiale.ro și de cemafac.ro.
Cu siguranță până acum cunoști proiectele Code for Romania Task Force.

Ei bine, la Hack Day 15 de sâmbătă urmează să fie doar online, o ediție dedicată exclusiv proiectelor care diminuează efectele COVID-19.

Pentru că este o ediție specială, mai jos ai regulile de desfășurare. Avem peste 300 de înscrieri, lucru care ne onorează dar ne și responsabilizează în egală măsură. Te rugăm să le parcurgi până la începerea evenimentului pentru o desfășurare cât mai lină.

✏️Înscrieri -> https://tfsg.code4.ro/ro/hackday/
Detalii despre modul de lucru remote la proiectele HackDay#15 sunt detaliate mai jos.

Mulțumim ING Romania, celor doi parteneri ai programului Tech for Social Good la nivel național, Cloudflight Cluj și 3Pillar Global Romania, cât și celor patru parteneri locali ai programului, respectiv evozon, Bosch Romania, Macadamian Romania, Sustainalytics Romania, Cegeka Romania.

Vă asigurăm că deîndată ce trecem peste aceste momente de grea încercare, o să revenim la întâlnirile noastre offline recurente din București, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara.

FAQ HackDay 15, ediție online COVID-19

1. La ce se lucrează la Hack Day 15, ediție doar online?
Lucrăm la șase aplicații StiriOficiale, CeMaFac, DateLaZi, ROhelp, DiasporaHub, StamAcasa, parte din ecosistemul care luptă cu efectele produse de COVID-19.

2. Ce se întâmplă cu proiectele din Hack Day 14?
Dacă ai voluntariat pe un alt proiect din Code for Romania, toate acceptă în continuare Pull Request-uri. Atenția noastră e pe aplicațiile COVID-19 și din cauza asta e posibil ca tech lead-ul pe proiectele celelalte să răspundă un pic mai lent decât de obicei. Toți oamenii din echipa de tech au tras foarte tare în ultima vreme – haide să fim îngăduitori cu ei.

3. Unde sunt repo-urile pentru Hack Day 15, ediție online COVID-19?
Toate repo-urile de proiect vor fi deschise vineri, 27 martie. Echipa Code for Romania Task Force a lucrat cu repo-uri închise pentru a se asigura că întreaga atenție a oamenilor este pe a livra cât mai repede funcționalitatea minimă pentru lansare. Am avut nevoie ca fiecare Issue luat să fie finalizat într-un timp determinist, respectiv am vrut să nu ne pierdem în feature requests. Vom pune instrucțiuni de build pe fiecare proiect, vom detalia README-urile și vom face curat în Issue.

4. Ce tehnologii sunt utilizate la Hack Day 15, ediție online COVID-19?
Pentru #CeMaFac, #DateLaZi, #StamAcasa și #DiasporaHub, stack-ul e .NET pe backend și React pe frontend.
Pentru #StiriOficiale, web app, stack-ul e PHP cu Laravel în backend și Tailwind CSS și Alpine.js pe frontend.
Pentru #ROHelp, stack-ul e Python 3 cu Django în backend, iar frontend-ul e făcut cu Django templates, HTML și CSS, fără un framework.
Pentru ca identitatea vizuală a tuturor site-urilor să fie comună, echipa de frontend din Task Force a creat un pachet de npm cu toate componentele de React necesare proiectelor aici. De asemenea, am folosit Bulma pentru stilizare.

5. Pot să propun eu un proiect nou?
Prioritatea noastră este să livrăm toate proiectele din ecosistemul COVID-19 și să dezvoltăm pe ele funcționalitățile necesare ca ele să fie utile. O dată terminate, prioritatea noastră se va muta înapoi pe proiectele Code for Romania din afara ecosistemului COVID-19.
Proiectele care intră în Teck for Social Good vin din programul Civic Labs. Astfel, ele au o documentare foarte temeinic făcută în spate, cu prototipuri de UI/UX. Vrem ca munca voluntarilor noștri să fie direcționată înspre proiecte ale căror prototipuri au fost validate cu stakeholderi. Dacă însă ai o propunerea închegată de proiect, trimite un mail către contact@civiclabs.ro.

6. Pot să am acces din timp la repo-uri Hack Day 15, ediție online COVID-19?
Toate repo-urile se vor deschide în seara de vineri, 27 martie.

7. Cum o să se desfășoare?
Fiecare proiect din ecosistemul COVID-19 va avea un canal de HackDay public în Slack Code for Romania.Pe #general și pe #hackday_general vom posta informații despre toate proiectele, despre tech stack, despre tech leads și despre canalele proiectelor. Toate proiectele vor avea Issue-uri puse în GitHub, aranjate în board-ul de proiect.
Dacă vreți să vă apucați de un Issue, vă rugăm să lăsați un comment în el spunând că îl luați. Vă rugăm să nu luați un Issue care are deja un comment în el.
Dacă vreți să raportați un bug pe un proiect sau dacă vreți să faceți o sugestie pentru funcționalitate nouă, deschideți un Issue în proiectul respectiv.

8. Sunt (non-tech-person), pot să ajut?
Povestește-ne despre tine pe contact@code4.ro și sigur găsim un proiect la Code for Romania din care să faci parte.
Stay Safe!

Ne vedem curând, online pe Slack!

—-
📯Powered by:
ING Romania

📯Sponsori naționali
Cloudflight Cluj & 3Pillar Global Romania

📯Sponsori locali
evozon, Bosch Romania, Macadamian Romania, Sustainalytics Romania, Cegeka Romania.

Host

Code4Romania + ING Romania + Civic Labs

Date & time

From:
28th Mar, Saturday
10:00

To:
28th Mar, Saturday
18:00

Location

online