MARe de MIC. Geometrie în acuarelă

MARe de MIC. Geometrie în acuarelă

Workshop Painting Arts

Duminică, 26 ianuarie.
Orele 11:00 – 14:00
Copii de 4-7 ani (11:00 – 12:00)
Copii de 8-12 ani (12:30 – 14:00)
40 de lei/participant.
Înscrieri DOAR pe adresa de email: educational@mare.ro

În momentul prezent, putem spune că elementele geometrice sunt pregnante în lucrările din muzeu, atât la etajele -1 și 3, în expoziția temporară „GPS, Geometrii Post-Sistem”, cât și în colecția permanentă de la primul și al doilea etaj.

Și mai știm că dacă este duminică, atunci copiii au de învățat lucruri noi despre lumea din jur, prin intermediul artei. Cu ajutorul tematicii și tehnicii acuarelei în apă, pe care o vom exersa la acest atelier, este posibil ca părinții să plece acasă cu lucrări pe care vor dori să le înrămeze.

Vom vedea câți dintre ei au ținut minte discuțiile despre formă și culoare. Atelierele trecute am învățat să identificăm formele geomtrice și să le folosim în propriile compoziții. Am ajuns la concluzia că matematica este utilă până și în artă. Cu ajutorul ei reușim să creăm proporții corecte, simetrie și o oarecare ordonare a lucrărilor. Am reușit să îi apropiem pe micuți de geometrie printr-o metodă ingenioasă și plăcută.

De data asta le vom arăta o nouă tehnică specială de a picta folosind multă apă și tifon. O mare parte dintre ARTventurieri sunt deja familiarizați cu expozițiile, cu conceptul artei abstracte. Pentru cei care nu știu încă despre ce este vorba, avem o singură întrebare: Ce mai așteptați?

Atelierul se deschide cu un tur special pentru copii al expoziției temporare și al zonelor geometrice pe care le vom identifica și explora împreună. Astfel, sperăm să îi introducem cât mai mult pe copii în lumea formelor liniare, și să îi îndemnăm la expresie artistică prin toate formele ei.

Așadar, pentru cei familiari cu geometria din muzeu, turul va veni ca un plus de informație, iar cei mici vor avea șansa de a afla mai multe povești despre artiști și lucrările lor, povești care îi vor inspira cu siguranță. Dar nu vă temeți! În cazul în care nu ați reușit să ne vizitați până în prezent, cu atât mai mult acum este momentul perfect pentru o experiență cu totul nouă și surprinzătoare.

Îi așteptăm la atelier pe micuții ARTventurieri pentru a le stârni o nestăpânită poftă de cunoaștere și abilități artistice de exprimare. Timp în care dumneavoastră vă puteți bucura de câteva momente de relaxare la cafeneaua muzeului, vizitând expozițiile, sau chiar în biblioteca muzeului.

Ana Lăzărescu este trainerul cu care cei mici se vor distra garantat de minune în această ediție.

Cambridge School of Bucharest este partener MARe în programele educaționale ale muzeului.

Host

MARe/Muzeul de Artă Recentă

Date & time

From:
26th Jan, Sunday
11:00

To:
26th Jan, Sunday
14:00

Location

MARe/Muzeul de Artă Recentă,