Open Call CoLaboratory 2.0 | Digital Artist Residencies

Open Call CoLaboratory 2.0 | Digital Artist Residencies

Call for artists Motion graphic design

𝐑𝐞𝐳𝐢𝐝𝐞𝐧𝐭̦𝐞 𝐚𝐫𝐭𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜𝐞 𝐝𝐢𝐠𝐢𝐭𝐚𝐥𝐞 | 𝗗𝗶𝗴𝗶𝘁𝗮𝗹𝗲 𝗞𝘂̈𝗻𝘀𝘁𝗹𝗲𝗿𝗿𝗲𝘀𝗶𝗱𝗲𝗻𝘇𝗲𝗻

>> Înscrieri | Bewerbungen: https://bit.ly/Form_CoLaboratory2
>> Deadline: 16.07.2021
>> Durata proiectului | Projektdauer: 21.07. – 22.08.2021
>> Call for Residency: https://bit.ly/Call_CoLaboratory2

𝐎𝐏𝐄𝐍 𝐂𝐀𝐋𝐋 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚𝐫𝐭𝐢𝐬̦𝐭𝐢 𝐬̦𝐢 𝐚𝐫𝐭𝐢𝐬𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐆𝐞𝐫𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚, 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚 𝐬̦𝐢 𝐑𝐞𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐚 𝐌𝐨𝐥𝐝𝐨𝐯𝐚

În urma succesului primei ediții din 2020 a proiectului transnațional CoLaboratory, rețeaua de organizații culturale germane din România și Republica Moldova îi invită pe artiști la o nouă serie de colaborări digitale. În cadrul CoLaboratory vor fi analizate și experimentate noi forme de colaborare artistică, accentul fiind pus pe dialog și schimbul de idei pe întreaga durată a procesului creativ.

𝐈̂𝐦𝐩𝐫𝐞𝐮𝐧𝐚̆: 𝐃𝐞 𝐜𝐚̂𝐭𝐚̆ 𝐝𝐢𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐚𝐫𝐞 𝐧𝐞𝐯𝐨𝐢𝐞 𝐚𝐩𝐫𝐨𝐩𝐢𝐞𝐫𝐞𝐚?
Contactele sociale – de la prieteni, parteneri până la viața de familie – reprezintă pentru noi oamenii un pilon central al nevoilor de bază. Modul în care interacționăm cu ceilalți și felul în care ne menținem relațiile a suferit transformări esențiale.

Invităm artiștii să analizeze îndeaproape ce presupune tema „împreună” și să reflecteze asupra transformărilor relațiilor interumane.În cadrul programului interdisciplinar de rezidențe CoLaboratory 2.0 aducem împreună 𝟏𝟐 𝐚𝐫𝐭𝐢𝐬̦𝐭𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐭𝐫𝐞𝐢 𝐭̦𝐚̆𝐫𝐢, 𝐠𝐫𝐮𝐩𝐚̂𝐧𝐝𝐮-𝐢 𝐢̂𝐧 𝐩𝐞𝐫𝐞𝐜𝐡𝐢 formate din: 𝐚𝐫𝐭𝐢𝐬̦𝐭𝐢 𝐫𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢 𝐬𝐚𝐮 𝐦𝐨𝐥𝐝𝐨𝐯𝐞𝐧𝐢 ✚ 𝐚𝐫𝐭𝐢𝐬̦𝐭𝐢 𝐠𝐞𝐫𝐦𝐚𝐧𝐢.

Tandemurile vor colabora timp de o lună pentru a crea o lucrare de artă digitală care să îmbine două forme de exprimare artistică: 𝐚𝐧𝐢𝐦𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐬̦𝐢 𝐬𝐮𝐧𝐞𝐭𝐮𝐥.

>> 𝐂𝐞 𝐨𝐟𝐞𝐫𝐚̆ 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥?

Fiecare artist selectat va primi o 𝐛𝐮𝐫𝐬𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐭̦𝐢𝐞 𝐢̂𝐧 𝐯𝐚𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝟓𝟎𝟎 𝐄𝐮𝐫𝐨 și mentorat din partea organizatorilor și a partenerilor. Pentru fiecare lucrare de artă în parte, vor fi alocați 𝟒𝟎𝟎 𝐄𝐮𝐫𝐨 pentru 𝐜𝐨𝐬𝐭𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐭̦𝐢𝐞.Rezultatele rezidențelor vor fi prezentate în toate orașele partenere. Showcase-ul rezultatelor va avea loc în cadrul festivalurilor pe care le organizează sau a galeriilor pe care le curatoriază partenerii proiectului.

>> 𝐂𝐢𝐧𝐞 𝐩𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐚𝐩𝐥𝐢𝐜𝐚?

Apelul este deschis artiștilor interesați din domeniile:
• 𝐀𝐧𝐢𝐦𝐚𝐭̦𝐢𝐞: video art, cartoons, computer animatios etc.
• 𝐒𝐮𝐧𝐞𝐭: artă sonoră, muzică experimentală etc.Artiștii din orice țară – Germania, Republica Moldova și România – pot aplica atât pentru domeniul animației, cât și pentru artă sonoră. Ulterior vor fi formate echipe mixte de artiști, fiecare dintre ele cuprinzând ambele forme de expresie. Un juriu format din reprezentanți ai centrelor culturale germane și ai instituțiilor partenere selectează participanții și îi reunește în tandemuri.

Perechile de artiști vor fi alcătuite dintr-un artist german și un artist provenind din orașul în care activează fiecare instituție + partener: 𝐁𝐫𝐚𝐬̦𝐨𝐯, 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐂𝐡𝐢𝐬̦𝐢𝐧𝐚̆𝐮, 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚, 𝐒𝐢𝐛𝐢𝐮 𝐬̦𝐢 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚.Programul CoLaboratory este conceput ca o rezidență tandem online, întâlnirile dintre artiști precum și dintre aceștia și organizațiile partenere urmând să se desfășoare online. Întâlnirile vor avea loc în limba engleză.__

Un proiect inițiat de organizațiile culturale germane din România și Republica Moldova:
Goethe-Institut Bukarest, Centrul Cultural German Braşov, Centrul Cultural German Sibiu, Centrul Cultural German Cluj-Napoca, Centrul Cultural German Timișoara și Goethe-Zentrum Chișinău.

Parteneri locali din sectorul artelor vizuale alături de care vor fi organizate rezidențele artistice:
> Amural | Brașov
> RADAR New Media Art | București
> Clujotronic | Cluj-Napoca
> Artcor | Chișinău
> Simultan | Timișoara
> TBA Sibiu

Host

Goethe-Institut Bucuresti

Date & time

From:
16th Jul, Friday
23:59

To:
16th Jul, Friday
23:59

Location

online