OPEN CALL – Stradal / Rolul designului grafic în viața orașului

OPEN CALL – Stradal / Rolul designului grafic în viața orașului

Call for artists Graphic Design

Calitatea vieții în mediul urban depinde și de particularitățile vizuale și funcționale ale mediului urban. Designul pentru spații publice este o arie care cuprinde multiple specializări și care poate reprezenta un asset decisiv în dezvoltarea unor orașe centrate pe cetățean, moderne și empatice.

În cadrul Romanian Design Week 2021, expoziția curatoriată de asociația Local Design Circle își propune să aducă în atenția publicului importanța designului grafic în viața cotidiană, influența lui în activitățile noastre și în modul de comunicare.

Peisajul urban românesc este dezolant, fiecare centimetru pătrat este folosit în scopuri diverse, lipsa regulilor guvernează, iar impactul este unul nevrotic. Credem că ameliorarea calității contextului urban este o necesitate, o necesitate stringentă care trebuie abordată prin planuri și seturi de măsuri clare, într-un sistem colaborativ, public–privat, parte a unei strategii pe termen lung.

———

Stradal este un proiect inițiat și curatoriat de Local Design Circle. Expoziția va pune în lumină, în cadrul programului Romanian Design Week 2021 și în cadrul principalei destinații a festivalului – Combinatul Fondului Plastic, importanța designului grafic în spațiul public printr-o selecție de proiecte făcută de Local Design Circle.

Romanian Design Week este cel mai mare eveniment interdisciplinar din România – un festival de 10 zile care promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația ca instrumente pentru creșterea culturală, socială și economică.

Host

Local Design Circle

Date & time

From:
20th Apr, Tuesday
23:59

To:
20th Apr, Tuesday
23:59

Location

online