RADAR ediția #3 – M E T A V E R S

RADAR ediția #3 – M E T A V E R S

Festival New Media Augmented Reality Virtual Reality Video Mapping Motion graphic design

RADAR ediția #3 – M E T A V E R S, în centrul Bucureștiului, între 14 – 16 Octombrie, în trei clădiri de patrimoniu

RADAR este o radiografie anuală a industriei de new media art și cel mai amplu festival dedicat noilor medii digitale din România, susținut de UniCredit Bank. Acum a ajuns la a treia ediție, iar tema de anul acesta este Metavers.

Ce voi vedea?

 • O selecție de 15 proiecte multidisciplinare realizate de artiști români din toată țara: AR, VR, Instalații Interactive, NFTs, AI art
 • Un spațiu imersiv cu proiecții 360 în sala de bal ornată cu tavanul din vitralii, de la Palatul Oscar Maugsch
 • O instalație imersivă care va transforma Aula Carol I într-un portal ce creează un dialog între cer și pământ, plafonul va fi proiectat și completat de o scenografie 360 de lumină care va îmbrăca sala.
 • AI Ballroom – sala de bal unde identitatea RADAR va putea fi văzută în detaliu prin zeci de portrete generate de AI. Trei dintre acestea vor deveni Metahumans și vor putea fi controlate de către public. Toate aceste elemente se vor îmbina prin videomapping cu elementele arhitecturale ale spațiului.
 • RADAR Kids – secțiunea dedicată copiilor unde vor putea explora instalații interactive create special pentru ei.
 • Invitați internaționali de la festivaluri recunoscute în acest segment – un demers al platformei educaționale FAR, o inițiativă RADAR, cu sprijinul UniCredit Bank.
 • 3 proiecte digitale interactive în premieră, dezvoltate cu sprijinul platformei de educație FAR, o inițiativă RADAR, cu sprijinul UniCredit Bank.

Unde?

3 locuri din centrul Bucureștiului:
1. Palatul Oscar Maugsch
2. Palatul CCI – Camera de Comerț și Industrie București
3. Ghica House

De ce Metaverse?

Avatarul este atât un concept primitiv, cât și curent. În acest moment, identitățile noastre au și o latură digitală care își caută în permanență o formă funcțională și estetică: ne dorim să ne reprezinte, dar să ne și ofere expansiune, să ne facă versatili, multidisciplinari, multifațetați.

“Avatarele trebuie să devină din ce în ce mai facil de creat, iar aici intervine AI-ul care oferă o suită de unelte foarte utile pentru generarea de avataruri din ce în ce mai expresive și mai ușor de dobândit pentru utilizator.
Am ghidat algoritmul de machine learning prin multiple continente și culturi, păstrând în același timp autonomia și procesele ‘black box’ prin care extrage din fiecare ceva referință ceva imprevizibil.” – a declarat directorul creativ și tehnic al RADAR, Mihai Cojocaru.

Identitatea acestei ediții RADAR explorează multiple modele AI printr-un pipeline format din 3 componente principale de algoritmi AI:

 • Machine learning: Stable Diffusion pentru generarea imaginilor
 • Nvidia Metahumans + Audio 2Face pentru generarea de animație
 • First Order Animation pentru transferul de animație din Metahuman pe portretele generate de Stable Diffusion.

Categoriile evenimentului:

 • AR
 • VR
 • Instalații interactive
 • Video-mapping
 • AI & Metahumans
 • Gaming
 • NFTs

Când?

14 – 16 Octombrie

Care este programul?

Vineri între 14.00 – 23.00

Sâmbătă și duminică între 11.00 – 23.00

Unde găsesc bilete?

Pe iabilet.ro, la linkul https://bit.ly/RADAR_METAVERS

Unde găsesc mai multe informații?

Pe paginile de social media @RADAR.newmediaart

Este evenimentul child friendly?

Absolut DA. La edițiile trecute au fost prezenți peste 1000 de copii, iar acum continuăm segmentul RADAR Kids, sustinut de Lidl. Aici vom prezenta un spațiu imersiv interactiv și proiecte digitale dedicate copiilor, vârsta recomandată fiind de peste 6 ani.

Parteneri care fac acest demers posibil și investesc în dezvoltarea scenei de new media art:

Partener principal: UniCredit Bank
RADAR este un proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București afectiv 2022
Parteneri: glo, Lidl, ARCUB, Primăria Muncipiului București, Conceptual Lab by Theo Nissim, Institutul Cultural Român, 360 Revolution, ABSOLUT, Fundația România de Mâine, Fundația ESHTE, EPSON, Institutul Goethe, Institutul Polonez, Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar București, Ambasada Regatul Țărilor de Jos
Parteneri Culturali: IQ Ads, The Intitute, Agerpress, Designist, BIZ, iabilet.ro, Radio România Cultural, start-up, Zeppelin, igloo, modernist, GoKid, Zile și Nopți.

Host

RADAR New Media Art

Date & time

From:
14th Oct, Friday
14:00

To:
16th Oct, Sunday
23:00

Location

Palatul Oscar Maugsch (Bulevardul Regina Elisabeta nr. 5, Bucuresti) + Palatul CCI (str. Ion Ghica 4, Bucuresti) + Ghica House (str. Ion Ghica nr. 13, Bucuresti)