RADAR ediția #4 – LIVE NEW MEDIA ART

RADAR ediția #4 – LIVE NEW MEDIA ART

Festival New Media Video Mapping Motion graphic design Augmented Reality Virtual Reality

RADAR, cel mai amplu festival de new media art din România, va avea loc în centrul Bucureștiului între 27 și 29 octombrie 2023. Tema noii ediții este LIVE și va explora rolul tehnologiei ca mediu de creație și augmentare în relație cu artele performative și ale spectacolului.

RADAR este o radiografie anuală a industriei de new media art și o platformă ce promovează noile medii digitale din România, susținută de UniCredit Bank.

Cea de-a 4-a ediție reunește o selecție de proiecte multidisciplinare realizate de artiști și dezvoltatori români din toată țara, curatoriate de Alina Rizescu, Dilmana Yordanova și Alexandru Berceanu.

Ce voi vedea?

Spectacole de new media art live, intervenții artistice de dans contemporan, muzică și poezie, instalații de artă digitală, proiecte de realitate augmentată, realitate virtuală și mixtă. Pe întreaga durată a celor 3 zile de festival vizitatorii sunt invitați să devină la rândul lor interpreți, explorând instalațiile interactive de artă digitală.

RADAR Kids este secțiunea dedicată copiilor, unde aceștia vor putea explora instalații interactive și educative create special pentru ei, o secțiune susținută de Lidl România.

De ce LIVE NEW MEDIA ART?

Tema festivalului RADAR 2023 – Live New Media Art încurajează noile fenomene care rezultă din interacțiunea dintre tehnologii emergente și artele spectacolului.
Ne propunem să descoperim cum tehnologia poate crea o scenografie virtuală și modul în care este extinsă și augmentată o interpretare artistică. Cum putem folosi tehnologia pentru a ajunge mai aproape de public.
Un alt aspect pe care încerăm să îl observăm este crearea și modificarea unei identități virtuale, cum ne afectează modul în care ne exprimăm și ne reprezentăm pe noi înșine în mediul digital.

Categoriile de momente performative:
Dans
Sound Design
Teatru
Poezie
Vj-ing
Live coding

Categoriile evenimentului:
Realitate Augmentată
Realitate Virtuală
Instalații interactive
Scena Audio Video
Video-mapping
Mixed Reality
Inteligență Artificială

PROGRAM: Vineri, Sâmbătă și Duminică între 11.00 – 23.00
BILETE PE: iabilet.ro: https://www.iabilet.ro/bilete-radar-editia-4-live-new…/

EVENIMENTUL ESTE CHILD FRIENDLY. La edițiile trecute au fost prezenți peste 3000 de copii ce au vizitat atât RADAR cât și secțiunea RADAR Kids. Tema RADAR Kids din anul acesta este Evoluția și vom prezenta instalații interactive și proiecte digitale dedicate copiilor, vârsta recomandată fiind de peste 6 ani.

Partenerii care fac acest demers posibil și investesc în dezvoltarea scenei de new media art:

Partener principal: UniCredit Bank
RADAR KIDS prezentat de Lidl România.

Parteneri: Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), Primăria Municipiului București prin ARCUB, Primăria Sectorului 3, Institutul Cultural Român, UNATC I. L. Caragiale, Opera Comică, Societatea Ornitologică Română (SOR), Fundația România de Mâine, Fundația ESHTE, 360 Revolution, Absolut, Conceptual Lab by Theo Nissim, Epson.

Parteneri media: IQAds, The Institute, Zeppelin, Agerpress, Designist, BIZ, Iabilet, start//up, Igloo, Modernism, GOKID, Munteanu, Radio România Cultural.

Parteneri radio: KissFm, Zile si Nopti, Rock FM, Magic FM.

RADAR LIVE este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

RADAR LIVE este un proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București acasă 2023.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro

RADAR KIDS Evoluția este un proiect finanțat de Primăria Sectorului 3, prin fonduri nerambursabile de la bugetul local.

Identitatea acestei ediții RADAR este realizată de Glitch Shop.
Mai multe informatii pe pe paginile de social media @RADAR.newmediaart

Host

RADAR New Media Art

Date & time

From:
27th Oct, Friday
11:00

To:
29th Oct, Sunday
23:00

Location

Bucuresti, Romania