Realizăm obiecte în ton cu primăvara

Realizăm obiecte în ton cu primăvara

Workshop Product Design Craft

Designeri de mici. Realizăm obiecte în ton cu primăvara

Duminică, 28 februarie
Orele 12:00 – 15:00
Copii de 4-7 ani (12:00 – 13:00)
Copii de 8-12 ani (13:30 – 15:00)
50 de lei/participant.

Înscrierile se fac doar pe adresa de email: educational@mare.ro cu mesajul: Designeri de mici. “Realizăm obiecte în ton cu primăvara” unde menționați grupa de vârstă și numărul de copii participanți.

Grupurile sunt formate din maximum 12 copii.

Dacă la atelierele trecute ne-am jucat cu hazardul precum artiștii dadaiști, ei bine, la atelierul de duminică, ne vom juca cu legile armoniei. De fapt, nevoia naturii de echilibru își spune cuvântul! După ger și crivăț, după îngheț și omăt, încep să răsară ghioceii. E ca atunci când se deschid școlile și pe chipurile copiilor laolaltă răsar zâmbetele, odată cu dorința de reorganizare.

Probabil că desk-urile copiilor sunt deja ocupate de gadgeturi, carioci, creioane, stilouri și alte instrumente caligrafice. Așa că ne-am gândit să realizăm împreună: obiecte din carton în care să-și depoziteze arsenalul școlar. Și încă ceva – obiectele vor fi piese de design miniaturale, în ton cu primăvara. Vom realiza diferite modele de suporturi pentru desk, peste care vom adăuga un touch de creativitate și bună dispoziție! Bonus! Semne de carte din materiale reciclabile.

Chiar dacă micuții au devenit între timp hi-tech, se vor bucura fără îndoială să creeze cu mâinile lor obiecte folositoare, cu amprentă personală. Iar profesorii vor fi mândri să vadă cum elevii lor își organizează spațiul de lucru, îmbinând așa de inventiv utilul cu plăcutul. De asemenea, experimentele picturale într-o gamă monocromă ajută la dezvoltarea unei relații mai subtile a copiilor cu culoarea.

Înainte de toate, le vom prezenta micuților noile lucrări din muzeu, de la subsol, care compun împreună o parte a expoziției temporare de artă românească: ”Din senin/Out of the Blue”. Vom vedea astfel câte năstrușnicii artistice pot fi obținute din obiecte din materiale reciclate. Apoi, la etajul trei ne vom opri în atelierul de creație unde vom realiza obiecte funcționale pentru desk-ul nostru.

Atelierul este adaptat ambelor grupe de vârste și are ca scop dezvoltarea imaginației pe baza unor experiențe practice de atelier. Învățăceii vor deprinde abilități de lucru în echipă și dezvoltarea spiritului de competiție. De asemenea, vor dezvolta respectul față de natură prin arta reciclării.

Vă așteptăm!

Concept de atelier: Elena Ghițoiu

Cambridge School of Bucharest este partener MARe pentru programele educaționale

Host

MARe/Muzeul de Artă Recentă

Date & time

From:
28th Feb, Sunday
12:00

To:
28th Feb, Sunday
15:00

Location

MARe/Muzeul de Artă Recentă, blvd. Primăverii nr. 15, sect. 1, Bucuresti, Romania