Romanian Design Week 2021 #TOGETHER

Romanian Design Week 2021 #TOGETHER

Festival Cross Disciplinary Design Fashion Design Graphic Design Product Design Industrial Design

A noua ediție a celui mai amplu festival de design din România, Romanian Design Week, își deschide porțile în perioada 4-13 iunie 2021, la București. Combinatul Fondului Plastic, un spațiu cu o istorie specială, va fi gazda centrală a #RDW2021 pentru al doilea an consecutiv și va reuni câteva dintre expozițiile festivalului.

Sub tema #TOGETHER, festivalul #RDW2021 va reuni în programul său online și offline organizații, designeri, inițiative, evenimente care împreună propun un focus pe importanța, succesul și contribuția pe care industriile creative le au în societate.

Programul festivalului Romanian Design Week 2021 #TOGETHER include:

  • O selecție a board-ului creativ RDW cu cele mai bune proiecte de design realizate în ultimul an și care va fi prezentată într-o expoziție desenată de Attila Kim Architects, la Galeria SENAT.
  • Expoziția Stradal, o expoziție dedicată designului grafic, prezentată de Local Design Circle, la UNA Galeria. Expoziția este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
  • Rethinking Plastic va aduce în prim plan o colecție de obiecte inovatoare și sustenabile, dezvoltate și realizate din plastic reciclat, de designeri și companii din întreaga lume. Proiect al Searious Business, alături de Dutch Design Foundation și Yksi Expo, Rethinking Plastic este prezentat în programul RDW 2021 de ASAP, la Galeria Phenomenon.
  • Zeppelin Design va propune o reinterpretare a spațiului public exterior, într-un context post-pandemic, printr-o serie de intervenții outdoor.

Pentru al doilea an consecutiv, o serie de expoziții internaționale de design vor fi prezentate în programul Design Flags, pentru a încuraja dialogul dintre piața românească de profil și cea internațională, Romanian Design Week dorind să contribuie la dezvoltarea industriilor creative locale în context global.

Romanian Design Week va sărbători comunitățile creative și hub-urile locale prin programul Design GO, prin numeroase evenimente-satelit și trasee speciale de design prin București, dar și în Cartierul Creativ – Satellite Events & Recommended Spots. #rdwDesignGO

Muzeul Național de Artă al României, una dintre cele mai importante ancore din harta Cartierului Creativ, va găzdui o expoziție ce investighează evoluția designului contemporan de obiect din România, un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Detalii despre participare și bilete în curând! Mai multe despre măsurile de siguranță în vigoare găsiți pe romaniandesignweek.ro. Acestea vor fi actualizate constant astfel încât să vă bucurați de această ediție RDW 2021 în cele mai sigure condiții.

Mulțumim partenerilor care au ales să ne fie alături pentru o ediție atât de specială:

Un proiect: The Institute

Prezentat de: UniCredit Bank

Parteneri: ASAP

Parteneri culturali: Uniunea Artiștilor Plastici, Combinatul Fondului Plastic, Muzeul Național de Artă al României

Parteneri media strategici: Rock FM, Radio România Cultural

Parteneri media: Arhitext.com, Designist.ro, Feeder.ro, Glamour, Igloo, Inspirationist.net, IQads, Modernism, Molecule-F.com, Munteanu, Revista ARTA, Revista Atelierul, Șapte Seri, V Fair, Zeppelin, Zile și Nopți, WorldArchitectureCommunity.org

Host

Romanian Design Week + The Institute

Date & time

From:
4th Jun, Friday
12:00

To:
13th Jun, Sunday
20:00