ROMANIAN DESIGN WEEK 2022 #FORWARD

ROMANIAN DESIGN WEEK 2022 #FORWARD

Festival Cross Disciplinary Design Graphic Design Architectural Design Industrial Design

Ediția aniversară de 10 ani a celui mai amplu festival de design din România se desfășoară anul acesta în perioada 13 – 22 mai, la București. Timp de 10 zile, pentru al treilea an consecutiv, Combinatul Fondului Plastic, spațiu ce reunește una dintre cele mai bogate comunității culturale și creative, va fi una dintre destinațiile principale ale festivalului #RDW2022.

Tema anului ce marchează 10 ani de Romanian Design Week este #FORWARD, născută din dorința de a investiga, a testa și a proiecta scenarii pentru un viitor al comunităților creative, al inovației, al sustenabilității prin colaborare și echitabilitate, aflate în slujba dezvoltării orașelor și societăților armonioase. Aceste elemente esențiale ale temei de anul acesta vor fi desfășurate în fața publicului printr-o serie de expoziții și evenimente co-produse cu unele dintre cele mai relevante organizații creativ-culturale de pe plan local, punând bazele unui nou început, bazat pe experiențe, procese și colaborări.

Accesul se face pe baza biletului https://eventbook.ro/other/bilete-romanian-design-week-2022.

PROGRAM DE VIZITARE:

S-D: 10:00 – 22:00

L-V: 12:00 – 22:00

Programul festivalului Romanian Design Week 2022 #FORWARD include:

Expoziții în spațiul central al festivalului #RDW2022 din cadrul Combinatului Fondului Plastic în galeriile Nicodim, IOMO, Art Safe și Spațiul The INSTITUTE.

Un spațiu outdoor în curtea Combinatului, unde vizitatorii vor experimenta un oraș de design în miniatură, cu o piațetă, gradene panoramice, baruri și zone pentru socializare, construit în colaborare cu BAZA. Deschidem Orașul.

Cel mai mare Concept Store de design în cadrul Senat Gallery, unde veți putea găsi una dintre cele mai generoase și complexe selecții de design de obiect românesc.

Pentru al treilea an consecutiv, seria de expoziții internaționale de design vor fi prezentate în programul Design Flags, pentru a încuraja dialogul dintre piața românească de profil și cea internațională, Romanian Design Week dorind să contribuie la dezvoltarea industriilor creative locale în context global.

Tot în cadrul ediției aniversare de 10 ani, Romanian Design Week 2022, prin parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România – Filiala București, în perioada 14-22 mai, vom redeschide temporar Așezămintele I.C. Brătianu pentru publicul larg. În anticiparea momentului am creat un preview, unde invităm publicul să cunoască istoria și prezentul acestui ansamblu arhitectural prin intermediul platformei: asezamintelebratianu.romaniandesignweek.ro

Romanian Design Week va sărbători comunitățile creative și hub-urile locale prin programul RDW DesignGO!, prin numeroase evenimente-satelit și trasee speciale de design prin București, inclusiv în Cartierul Creativ. #rdwDesignGO

Noaptea Studiourilor de Arhitectură, Architecture’s Night In, revine anul acesta pe 19 mai. Agențiile și studiourile de arhitectură din București invită publicul larg să le treacă pragul pentru a le cunoaște poveștile și a le privi mai îndeaproape activitatea într-un cadru informal și relaxat.

Muzeul Național al Țăranului din București intră în circuitul Romanian Design Week 2022.

Programul ediției aniversare de 10 ani RDW va reflecta rezultatele parteneriatelor strategice pe care The Institute le-a stabilit cu Reprezentanța Comisiei Europene în România, Institutul Cultural Român, Ordinul Arhitecților din București, Uniunea Artiștilor Plastici, Combinatul Fondului Plastic, Asociația Baza. Deschidem orașul, NOD makerspace, Centrul Ceh, Institutul Cultural Maghiar, Institutul Francez sau ARCEN, precum și evenimentele și proiectele semnate de peste alte 50 de organizații creativ-culturale din România.

Cumpără biletul tău online pentru expoziția centrală de la Combinatul Fondului Plastic: https://eventbook.ro/other/bilete-romanian-design-week-2022.

Studenții au acces gratuit în cadrul Romanian Design Week folosind codul rdwstudents2022 în formularul de achiziție a biletelor și în baza carnetului de student prezentat la intrarea în expoziție.

Mai multe despre măsurile de siguranță în vigoare găsiți pe romaniandesignweek.ro. Acestea vor fi actualizate constant astfel încât să vă bucurați de această ediție RDW 2022 în cele mai sigure condiții.

Mai multe detalii în curând!

Mulțumim partenerilor care sunt alături de noi la o ediție atât de specială care marchează 10 ani de Romanian Design Week:

Un proiect: The Institute

Prezentat de: UniCredit Bank

Parteneri: IQOS, Absolut, ASAP, Urban Monkey, Art Property Development, Art Property City

Partener transport alternativ: Lime

Susținut de: Regina Maria, illy

Parteneri media strategici: Rock FM, Radio România Cultural, Euromedia, B365.ro

Parteneri media: Arhitext, Contemporary Lynx, Designist, Fashion Premium Magazine, Feeder, Fundația Art Encounters, G4 Media, Glamour, Igloo, Inspirationist, IQads, Modernism, Molecule-F, Munteanu, Propagarta, Revista Arta, Revista Atelierul, Spot Media, The Woman, World Architecture Community, Zeppelin, Zile & Nopți.

Host

Romanian Design Week + The Institute

Date & time

From:
13th May, Friday
10:00

To:
22nd May, Sunday
22:00

Location

Combinatul Fondului Plastic, str. Baiculesti nr. 29, Bucuresti, Romania