STĂM ACASĂ #contează

STĂM ACASĂ #contează

Festival New Media Video Mapping

#contează pentru că te iubesc, #contează pentru că vreau să fii bine, #contează pentru că vreau să avem timp să mai vedem o dată Milano, #contează pentru cei din prima linie, #contează pentru părinții noștri, pentru bunicii noștri #contează pentru că vrem să vii să vezi RADAR în toamnă, #contează să stăm acasă.

Așa s-a născut proiectul STĂM ACASĂ #CONTEAZĂ, un preview al festivalului RADAR, inspirat de UniCredit, care are două obiective: să-i facă pe oameni să conștientizeze cât este de important să #stămacasa în această perioadă și, pe de altă parte, să ofere susținere comunității artistice autohtone, care a fost alături de noi în toate proiectele de new media art pe care le-am dezvoltat.

Pe 18 aprilie, de la 20.30, vă așteptăm la fereastră sau aici, pe Facebook, pentru a vă prezenta în avanpremieră scena de video-mapping din cadrul celei de a doua ediții a festivalului RADAR.

Proiectul reunește 10 artiști de new media, Alina Anca și Daniel Bega de la Aural Eye, Albert Kaan, Adistu, DDragos Dragos, Dan Fiera și Serban Ntjr de la Noetic, Vlad Lazarescu, Redulian și vloop ce vor proiecta din propriile case pe clădirile din vecinătate animații și mesaje menite să ne încurajeze și să ne apropie în această perioadă dificilă. Proiecțiile vor fi acompaniate de un live performance realizat de către Alexei Turcan.

Și pentru că suntem împreună, dar separați fizic în această încercare, STĂM ACASĂ #CONTEAZĂ, are și o componentă interactivă. Voi, de oriunde ați fi, veți putea trimite mesajele si gândurile voastre, însotite de #contează. Acestea vor fi integrate în proiecții, astfel încât să fie văzute de toată lumea, de la fereastră, sau live pe pagina de event, creând astfel un jurnal vizual colaborativ împreună cu artiștii.

Fiecare perioadă dificilă pe care societatea o traversează este și un declanșator al creativității și al inovației.
În aceste momente imaginea lumii este fragmentată și de aceea trebuie să rămânem puternici și să ne reinventăm, să creăm ideea de unitate și de NOI în loc să ne concentrăm pe ideea de separare.

Rolul nostru ca galerie de new media art este și de a descoperi, promova și susține artiștii autohtoni, devenind în acest fel legatura dintre aceștia și public.

Jurnalul vizual rezultat va putea fi văzut și la cea de a doua ediție RADAR, ca parte din scena de video-mapping, susținută de Unicredit, printre celelalte categorii ale festivalului, si anume: Realitate Virtuala, Realitate Augumentata, Inteligenta Artificiala, Instalatii Interactive, Sound Design, Game Art, Robotica si Education & Playground.
Împreună #stămacasă!

Mulțumim mult partenerilor noștri de tehnologie Samsung, 3dlp.ro si Silviu Bratosin pentru că ne-au oferit echipamentul necesar astfel încât fiecare artist să poată transmite în timp real de acasă și echipei Stay Sharp pentru implicarea lor în tot acest proces și pentru găsirea soluțiilor optime pentru transmisiunea live.

Parteneri media:
RADIO GUERRILLA IQads Revista Zeppelin Modernism Punct Ro Igloo media The Institute Designist.ro Biz FEEDER.ro Radio România Cultural Munteanu start-up.ro AGERPRES

Host

RADAR New Media Art

Date & time

From:
18th Apr, Saturday
20:30

To:
18th Apr, Saturday
21:30

Location

online