Transmedia Futurism Workshop

Transmedia Futurism Workshop

Talk New Media

*Un workshop centrat pe evoluția poveștilor în context transmedia, având la bază o cercetare transcontinentală realizată de Ioana Mischie, artist/futurist transmedia.

*Accesul este gratuit și se va face pe principiul “primul venit, primul servit”

___________________________________________________________________

Ioana Mischie este cineastă de origine română (scenarist/regizor), artist și futurist transmedia, premiată pentru film, VR și pentru concepte inovatoare. În anul 2018 a fost bursieră Fulbright în cadrul USC – School of Cinematic Arts, din Los Angeles, California pentru a cerceta transmedia storytelling, realitate virtuală și realitate mixtă. Timp de șase ani a creat o cercetare doctorală trans-continentală în domeniul transmedia (America de Nord, America de Sud, Asia, Africa, Europa).
După ce a obținut licența și titlul de master în scenaristică și artă cinematografică la UNATC, proiectele sale cinematografice au călătorit la peste 100 de festivaluri la nivel mondial (Palm Springs ISFF, IFF Hamptons, IFF, Thessaloniki IFF, Beijing ISFVF). Scenariile au fost selectate în programe internaționale precum Berlinale Talents – Script Station, Sundance Workshop – Capalbio, Cannes International Screenwriters Pavilion.
A fost selectată să dezvolte proiecte interactive transdisciplinare în cadrul MIT Hacking Arts, SXSW VR Hackathon, I_Doc, The Steamer Salon, Cross Video Days și în anul 2018 a fost selectată în cadrul Forward Slash Story, rezidență artistică organizată de Columbia University.
În prezent, își dezvoltă propriile proiecte transmedia și predă cursurile „Digital Media Arts/Transmedia Arts”/ Digital Storytelling în cadrul UNATC-CINETic. Imaginând lumea ca un loc de joacă neo-creativ, ea crede că povestitorii sunt “arhitecți ai viitorului” (Buckminster Fuller).

Host

CINETic + STORYSCAPES + Ioana Mischie

Date & time

From:
6th Mar, Friday
18:00

To:
6th Mar, Friday
19:00

Location

CINETic, str. Tudor Arghezi nr. 3B, Bucuresti, Romania