Tur ARCEN în Cartierul Creativ | la Festivalul Noul Bauhaus European

Tur ARCEN în Cartierul Creativ | la Festivalul Noul Bauhaus European

Festival Architectural Design

ARCEN organizează, în cadrul Festivalului Noul Bauhaus European, alături de The Institute, două trasee pietonale ghidate prin Cartierul Creativ din București, având ca punct de plecare Sala Radio, din strada G-ral Berthelot, iar punctul final Așezămintele Brătianu din Piața Amzei.

• Rezervare sâmbătă, 11 iunie 18.00 – https://bit.ly/3azH0X5

• Rezervare duminică, 12 iunie 18.00 – https://bit.ly/3ayPFZU

Traseul trece prin mai multe straturi ale memoriei orașului. Reflectă diversitatea comunităților care o animă, prezentând probleme și soluții care îi pot întări identitatea urbană și pot crește potențialul Bucureștiului de a deveni un oraș verde.

ARCEN propune ca punct de început al traseului Sala Radio, clădire simbol a Bucureștiului, aflată în proximitatea celei mai recente răni a orașului, zona istorică Berzei-Buzești, demolată în urmă cu 10 ani pentru a face loc traficului, în dezacordul total al societății civile și tendințelor urbanistice actuale. Plimbarea ghidată cuprinde istoria clădirilor ridicate la finalul secolului XIX, imobilelor interbelice și șaizeciste așezate sporadic de-a lungul tramei stradale de acum mai bine de un secol. Traseul ghidat explică și rolul curților și grădinilor pitorești de secol XIX ca fiind un enorm potențial pentru un oraș mare care va face saltul în tranziția verde în anii următori. Totodată, aceste case și curți aproape patriarhale, apartamente interbelice și clădiri șaizeciste adăpostesc birouri de arhitectură, agenții de publicitate, ateliere de artiști, cafenele și magazine, resursa creativă a Bucureștiului de azi.

Punctul final al traseului ARCEN e în Piața Amzei, cel mai animat și activ punct al Bucureștiului de azi, locul cel mai frecventat de creativii Bucureștiului, turiștii și locuitorii din toate colțurile Bucureștiului, granița de est a Cartierului Creativ. Traseul mapează straturile orașului și diversitatea peisajului, comunitățile și soluțiile lor pentru reinventarea Bucureștiului din anii care vin.

Noul Bauhaus European este un proiect strategic care combină viziunea majoră a Pactului Verde european cu o schimbare concretă pe teren. Aflat la prima ediție, Festivalul New European Bauhaus 2022 reprezintă o oportunitate de explorare a valorilor noului Bauhaus european de frumusețe, sustenabilitate, precum și a puterii lor de a aborda provocările societății. Această primă ediție a Festivalului, ce se desfășoară în perioada 9-12 iunie 2022, va reuni sub umbrela sa expoziții, spectacole artistice, conferințe, publicul putând să se bucure de cele peste 200 de evenimente conexe ce se vor desfășura la Bruxelles, dar și pe întreg teritoriul Europei.

https://new-european-bauhaus-festival.eu/home

Host

ARCEN + The Institute + Cartierul Creativ

Date & time

From:
12th Jun, Sunday
18:00

To:
12th Jun, Sunday
20:00

Location

Sala Radio, str. General H. M. Berthelot nr. 60-64, Bucuresti, Romania