TypeThursday BUC ☛ Iulie 2021

TypeThursday BUC ☛ Iulie 2021

Meetup Typography

Luna aceasta ne vedem tot într-o zi de joi. Tot online. Pe 29 Iulie, pe Zoom, de la ora 19:00. Cu @alyona.ciobanu@mihai.sovaiala și @cracklez să vorbim despre litere.

Aliona Ciobanu, ilustrator și designer din Chișinău. În 2020 s-a mutat în Haga și studiază graphic design la The Royal Academy of Art. Aici a început să cunoască lumea literelor mai aproape, având ca tutori pe Guido de Boer și Marina Chaccur. Proiectul de inițiere a fost crearea unui sistem din 12 simboluri, un alfabet pentru o limbă imaginară pornind de la obiecte care le găsim în jurul nostru acum. Este pasionată de designul de carte, tipografie și animație. Pe lângă studii, lucrează ca designer independent, cu proiecte din domeniul cultural.

Mihai Șovăială este un fotograf și graphic designer care trăiește și lucrează în Zurich. Și-a finalizat studiile de Meisterschüler în 2020 la Hochschule für Grafik und Buchkunst, Leipzig. Lucrările sale sunt expuse fie în contexte expoziționale, prin instalații, sau în formate de carte, publicate deseori în regim independent.

Radu-Ștefan Crețu, are 23 de ani și este absolvent al Universității Naționale de Artă din București, secția Design Grafic. Este freelancer în domeniul ilustrației, iar abordările lui se îndreaptă spre zona de streetwear design.Este pasionat de designul de ambalaj pentru jucării (în special cel din anii 70, 80, 90), punk/rap culture, skate culture, graffiti culture, streetwear, posterele de filme italiene, jocurile video, grafica de album. În cursul prezentării, Cracklez va vorbi despre cum abordează partea typografică a unei grafici în funcție de tematică sau după instinct și de ce overthinking-ul afectează sinceritatea literei.

Host

TypeThursday BUC

Date & time

From:
29th Jul, Thursday
19:00

To:
29th Jul, Thursday
21:00

Location

online