Unboxing Muzeul Abandonului – Live Museum

Unboxing Muzeul Abandonului – Live Museum

Exhibition New Media Virtual Reality Arts

𝗨𝗻𝗯𝗼𝘅𝗶𝗻𝗴 𝗠𝘂𝘇𝗲𝘂𝗹 𝗔𝗯𝗮𝗻𝗱𝗼𝗻𝘂𝗹𝘂𝗶 – 𝗹𝗶𝘃𝗲 𝗺𝘂𝘀𝗲𝘂𝗺
𝟭𝟬 𝗮𝘂𝗴𝘂𝘀𝘁 – 𝟳 𝘀𝗲𝗽𝘁𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟯
𝗣𝗶𝗮𝘁𝗮 𝗔𝗺𝘇𝗲𝗶 𝟭𝟯, 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝘀𝘁𝗶, 𝗥𝗼𝗺𝗮𝗻𝗶𝗮

Timp de o lună, Muzeul Abandonului, primul muzeu exclusiv digital din România, va fi găzduit de spațiul expozițional al Cartierului Creativ din Str. Amzei nr. 13.

“Unboxing Muzeul Abandonului – live museum” este numele unei expoziții-laborator, care va aduce în fața publicului parte din activitățile de cercetare ale muzeului digital, dar și o translare parțială în plan fizic a expoziției Sighet – Cămin Spital. Proiectul va funcționa ca un spațiu-vitrină interactiv al unui șantier de muzeu virtual, în care poți vedea cum se alcătuiesc expozițiile, care sunt procesele din spatele lor, cum funcționează o arhivă muzeală, cum se conturează proiectele viitoare. Timp de o lună, se va deschide o expoziție-laborator marca MA, dedicată publicului atent la detaliu, la istoria spusă de obiecte și documente, la importanța conservării istoriei noastre recente, personale și naționale.

Unboxing Muzeul Abandonului – live museum va cuprinde:

  • 𝗣𝗢𝗣-𝗨𝗣 𝗠𝗨𝗦𝗘𝗨𝗠 𝗣𝗛𝗬𝗚𝗜𝗧𝗔𝗟: Expoziția Sighet. Cămin Spital, într-un mix de obiecte fizice din colecția muzeului și 5 stații VR care vor permite explorarea în realitate virtuală a primei expoziții Muzeul Abandonului, dedicată căminului spital de la Sighet pentru copii irecuperabili
  • 𝗗𝗜𝗚𝗜𝗧𝗜𝗭𝗔𝗥𝗘𝗔 𝗮𝗿𝗵𝗶𝘃𝗲𝗹𝗼𝗿 𝗠𝗔 – un mic laborator live de arhivare, în care vizitatorii pot vedea etapele creării unei arhive, așa cum se întâmplă ele în spatele ușilor închise ale muzeelor
  • 𝗧𝗨𝗥𝗨𝗥𝗜 𝗚𝗛𝗜𝗗𝗔𝗧𝗘 𝗔𝗟𝗘 𝗘𝗫𝗣𝗢𝗭𝗜𝗧𝗜𝗘𝗜, cu membri ai echipei MA
  • 𝗟𝗔𝗕𝗢𝗥𝗔𝗧𝗢𝗥 𝗗𝗘 𝗖𝗘𝗥𝗖𝗘𝗧𝗔𝗥𝗘 – masa de lucru a următoarei expoziții MA – ZAU DE C MPIE – Lumina din întuneric. Cea mai recentă expediție de cercetare a echipei Muzeul Abandonului va fi expusă parțial în cadrul spațiul din Amzei 13, iar vizitatorii vor putea fi martorii proceselor de coagulare a conceptului curatorial din expoziția pe care o vom finaliza în 2024.
  • 𝗝𝗼𝗶𝗮 𝗹𝗮 𝗠𝗔 | Mini conferințe pe teme de interes ale muzeului.

Calendarul proiectului:

Proiectul “Unboxing Muzeul Abandonului – live museum” se va desfășura în perioada 10 august – 7 septembrie, de miercuri până duminică, între orele 12 și 20. Intrarea este liberă.

Conferințele MA din cadrul “Unboxing Muzeul Abandonului – live museum”:

10 august 2023
18:00-19:30 Unboxing Muzeul Abandonului |CONCEPT CURATORIAL
19:30 – VERNISAJ

17 august 2023, 18:00-20:00
Unboxing Muzeul Abandonului | ARHIVA
Prezentare Harta abandonului

31 august 2023, 18:00-20:00
COMUNITATEA MA – întâlnire cu contributorii Muzeul Abandonului și echipa curatorială

7 septembrie 2023, 17:30-22:00
17:30-19:30 Unboxing Muzeul Abandonului | LUMINA DIN ÎNTUNERIC
Prezentare & Dezbatere – despre Lumina din Întuneric – ZAU DE CÂMPIE, o nouă pistă de cercetare Muzeul Abandonului, rezultatele celei mai recente expediții de cercetare și schițele timpurii ale viitoarei expoziții virtuale marca MA.

Proiect susținut de NEPI Rockcastle / Mega Mall si Promenada București.

Host

Muzeul Abandonului + Cartierul Creativ

Date & time

From:
10th Aug, Thursday
18:00

To:
7th Sep, Thursday
21:30

Location

Cartierului Creativ, str. Amzei nr. 13, Bucuresti, Romania