V for Visual 2019

V for Visual 2019

Exhibition Video

Departamentul de Jurnalism și Media digitală din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din Universitatea Babeș-Bolyai organizează festivalul studențesc național V FOR VISUAL (15 mai 2019).

Detalii: http://jurnalism.fspac.ubbcluj.ro/v-for-visual/

Festivalul găzduiește o competiție de producții video studențești non-fiction și prelegeri vizând realitățile jurnalismului vizual, susținute de profesioniști recunoscuți. Prelegerea din acest an este dedicată documentarului.

Sunt invitați să se înscrie studenți din domeniile media, antropologie, jurnalism și comunicare, cu materiale vizuale (non fiction short de maximum 8 minute sau photo slideshow, produse atât în cadrul activităților cu caracter didactic, cât și în afara lor, dar nu mai vechi de 2018, care nu au mai fost prezentate în acest festival.)

Înscrierile se fac pe e-mail –ul vforvisual@fspac.ro, cu mențiunea în titlu V FOR VISUAL urmată de numele studentului, cu precizarea în mail a secțiunii vizate și a unui link către materialul înscris. De asemenea concurenții sunt rugați să atașeze un scurt CV și să precizeze departamentul, facultatea și universitatea la care studiază.

Studenții înscriși în competiție vor trebui să prezinte pe scurt materialul vizual (sinopsis). Filmele prezentate trebuie să fie realizate la o calitate corespunzătoare proiecției și să nu depășească durata de opt minute. Se acceptă lucrări în limba română sau în limbile engleză, maghiară sau germană, subtitrate în limba română.

Termenul limită pentru înscrieri este 15 aprilie 2019.

Materialele selectate vor fi prezentate public în proiecția de gală care va avea loc în sala 101 în 15 mai. Juriul, alcătuit din personalități media recunoscute, va desemna lucrările câștigătoare. Cea mai populară producție va fi desemnată prin votul direct al publicului.

Programul final al evenimentului va fi făcut public pe site-ul departamentului la începutul lunii mai 2019.

Host

Departamentul de Jurnalism și Media digitală FSPAC UBB

Date & time

From:
15th May, Wednesday
9:00

To:
15th May, Wednesday
17:00

Location

FSPAC - Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, str. General Traian Moşoiu nr. 71, Cluj-Napoca, Romania