Valerio Olgiati | Mazzocchioo Talks #8

Valerio Olgiati | Mazzocchioo Talks #8

Talk Architectural Design

Echipa Mazzocchioo este onorată să vă invite la cea de-a opta ediție a Mazzochioo Talks, unde ni se va alătura arhitectul Valerio Olgiati. Evenimentul va avea loc la Ateneul Român din București pe data de 19 octombrie la ora 19:00, ora locală.

Accesul la eveniment va fi condiționat de preînregistrare. Toți participanții preînregistrați vor avea acces până la ora 18:30. Ulterior, accesul va fi liber în limita locurilor disponibile

Link preinregistrare: https://www.mazzocchioo.com/mzchtalks8-valerio-olgiati

Valerio Olgiati a studiat arhitectura la ETH Zurich. A trăit și a lucrat mai întâi în Zurich și mai târziu în Los Angeles timp de câțiva ani. În 1996 și-a deschis cabinetul la Zurich, apoi în 2008, împreună cu soția sa Tamara la Flims. Primul său proiect ce a căpătat notorietate în afara sferei arhitecturale a fost în 1999, cu muzeul The Yellow House din Flims, Elveția. Ulterior propunerea câștigătoare din 2008 pentru Muzeul de Artă Contemporană din Perm, Rusia a devenit iconică.
Lista celor mai mai importante clădiri ale sale include școala din Paspels, Casa pentru un muzician din Scharans, complexul rezidențial Schleife din Zug și Villa Além din Alentejo. Proiecte semnificative aflate in stadiu de proiectare sau de construcție sunt crama pentru Carnasciale din Italia, clădirea înaltă San Felipe din Lima, o casă pentru un preot în Bavaria și o clădire pentru sediul companiei de asigurări Baloise din Basel.

Numeroase monografii despre opera sa au fost traduse în multe limbi diferite. Principala expoziție solo a carierei sale a fost organizată în 2012 la Muzeul Național de Artă Modernă din Tokyo.
Printre alte distincții academice, a deținut Catedra Kenzo Tange la Harvard GSD în 2009. Din 2002 este profesor titular la Accademia di Architettura din Mendrisio.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Ordinului de Arhitectură din România prin Timbrul de arhitectură și al Anualei de Arhitectură București 2022, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la prima ediție.

Host

Mazzocchioo

Date & time

From:
19th Oct, Wednesday
19:00

To:
19th Oct, Wednesday
21:00

Location

str. Benjamin Franklin nr. 1-3, Bucuresti, Romania