ZAIN – Festival of Creative Work

ZAIN – Festival of Creative Work

Festival Cross Disciplinary Design Graphic Design Product Design Digital Product Design Fashion Design Industrial Design New Media

OINT 0 OF DESIGN EXPRESSION.
NETWORKING TO AMPLIFY IDEAS AND MULTIPLY SKILL.

La a 5-a ediție ZAIN, o luăm din nou de la 0. De la km 0 al Clujului, mai exact. Același punct de pornire din care am realizat la Zain 4, că “Design starts with a blank page”. Încurajăm începuturile inspirate și amenajăm un nou cadru temporar pentru comunitatea creativă din Transilvania. Pentru designeri și producători de specialitate, pentru toți cei interesați de viitorul profesiilor creative și, inclusiv pentru cei care ne vor vizita din curiozitate.

ZAIN 2022 va fi decorat cu prezentări și expoziții din câteva domenii ale industriei creative: producție și design de mobilier, fashion design, design de accesorii, ilustrație, graphic design, UX, aplicații interactive și lighting design. Timp de 4 zile vom transforma Piața Unirii într-un camping al expresiei prin design, pentru a reconstitui traseul de la lucrul manual la produsul digital, cu accente pe inovație, meșteșug și tehnologie.

Ediția din acest an a festivalului, este parte din proiectul Cluj Future of Work finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională prin Urban Innovative Actions. Cluj Future of Work este un proiect inițiat de Divizia de Inovare Urbană din Cluj-Napoca, creată de Centrul Cultural Clujean în parteneriat cu Centrul de Inovare și Imaginație Civică din Primăria Cluj-Napoca.

Cluj Future of Work este realizat în co-management de către Municipiul Cluj-Napoca și Centrul Cultural Clujean, într-un consorțiu cu alte opt organizații locale: Zona Metropolitană Cluj, Clusterul de Industrii Creative Transilvania, Cluster Mobilier Transilvan (Transylvanian Furniture Cluster), Cluj IT Cluster, Transilvania IT Cluster, TIFF, Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca / UAD și ZAIN – Design Expressions.

Toate evenimentele din cadrul festivalului, se vor desfășura în condițiile de siguranță impuse de situația socială actuală.

Host

ZAIN - Design Expressions + Centrul Cultural Clujean

Date & time

From:
29th Sep, Thursday
0:00

To:
2nd Oct, Sunday
12:00

Location

Piata Unirii, Cluj-Napoca, Romania